donderdag 9 juni 2022

Renault 15 GTL (1978) - Liefhebber Gezocht

AUTOWEEK
Renault 15 GTL (1978) - Liefhebber Gezocht
De coupé is compleet verbannen uit het hedendaagse gamma van Renault. In de jaren '70 was dat wel anders, want toen hadden de Fransen zelfs twee nagenoeg identieke coupés in de showroom staan: de 15 en de 17. Van dat duo is nog maar een handvol exemplaren over, wat het extra bijzonder maakt om er eentje aan te treffen die te koop staat. Deze Renault 15 GTL verdient daarom zonder meer een plaats in deze rubriek!
Lees verder

Europees Parlement wil toch afscheid brandstofauto in 2035
Het Europees Parlement wil toch dat er in 2035 geen nieuwe benzine- en dieselauto's meer worden verkocht. Onder druk van de auto-industrie leek het parlement nog niet helemaal op stekkerauto's te willen overstappen, maar een aantal CDA-Europarlementariërs hielp het oorspronkelijke voorstel over de streep.
Lees verder

Volkswagen T-Roc krijgt nieuwe bilpartij
De Europese versie van de Volkswagen T-Roc werd eind vorig jaar subtiel gefacelift. Aan de andere kant van de wereld voert Volkswagen een veel heftigere wijziging door op de cross-over.
Lees verder

Trajectcontrole voor het eerst aangepast aan werkzaamheden
Bij snelheidsverlagingen door werkzaamheden werken eventueel aanwezige trajectcontroles tot nu toe altijd op de originele, dus niet-verlaagde, snelheid. Bij Utrecht zal dit echter binnenkort anders zijn.
Lees verder

Cadillac Celestiq wordt elektrische rivaal EQS
Sinds het verdwijnen van de CT6 heeft Cadillac geen topsedan meer en dus fungeert de Escalade in al zijn automobiele overdadigheid als topmodel van het merk. De topdivisie van General Motors kondigt nu de komst aan van de Celestique, een auto waarmee Cadillac zijn vizier richt op auto's als de Mercedes-Benz EQS
Lees verder