dinsdag 7 juni 2022

Toestand chiptekort: grote autofabrikanten melden verbetering

AUTOFANS
Toestand chiptekort: grote autofabrikanten melden verbetering
Taal Nederlands Voor het eerst in bijna twee jaar tijd hebben we goed nieuws te melden op het gebied van microchips. Een aantal belangrijke autoconstructeurs laat namelijk weten dat hun productielijnen terug op volle toeren kunnen draaien, en dat heeft alles te maken met de toevoer van halfgeleiders.
Lees verder

Officieel: nieuwe Fiat Doblo gaat elektrische neven achterna (2022)
Taal Nederlands Fiat heeft het doek getrokken van zijn nieuwe Doblo en — misschien nog belangrijker — E-Doblo. Veel verrassends is daar echter niet aan, want de bestelbreak sluit zich naadloos aan bij zijn Stellantis-neefjes. Reken dus op een herkenbaar design en slechts één aandrijflijn voor de personenversie: een zuiver elektrische.
Lees verder

Polestar 3 belooft meer dan 600 km aan range
Taal Nederlands Eind dit jaar trekt Polestar het doek van haar nieuweling. Die Polestar 3 wordt een potige SUV die pronkt met een range van meer dan 600 kilometer. Vandaag krijgen we een eerste beeld te zien van de nieuwe rivaal voor pakweg de Audi e-tron en BMW iX.
Lees verder

Mitsubishi plaagt met ASX: Japanse Renault Captur komt eraan
Taal Nederlands De Europese tak van Mitsubishi heeft nog eens een teaser de wereld in mogen sturen, en daarop zien we een stukje nieuwe ASX. De achterklep herkennen we meteen van zijn Franse concerngenoot, en ook de bijgevoegde cijfers bevestigen het: dit wordt een Captur met Mitsubishi-trekjes.
Lees verder

Opmerkelijk: Vorige maand meer Ferrari's dan Tesla's ingeschreven in België (2022)
Taal Nederlands Opmerkelijke cijfers vorige maand, want in mei 2022 werden meer Ferrari's dan Tesla's ingeschreven in ons Belgenland. Of Ferrari plots een gigantische levering achter de rug heeft en daardoor over Tesla springt? Niet helemaal. Tesla schreef vorige maand amper 7 auto's in. Zeven... dat las je goed.
Lees verder