Doorgaan naar hoofdcontent

Investeringen in druk spoor tussen Den Haag en Rotterdam

Investeringen in druk spoor tussen Den Haag en Rotterdam
Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) investeert samen met de regio zo'n 27 miljoen euro in de uitbreiding van twee naar vier treinsporen bij Schiedam Centrum. Door de extra sporen kunnen tussen Den Haag en Rotterdam straks 14 treinen per uur rijden in beide richtingen. Reizigers op dit traject kunnen dan elke paar minuten een trein nemen. Dit is nodig om de groeiende groep reizigers ook in de toekomst te bedienen. Per dienstregeling 2025 kunnen de extra treinen gaan rijden.
Lees verder

Circulaire ondernemers krijgen hulp om door te breken
Ondernemers die werk maken van een economie zonder afval en vol goede ideeën zitten, krijgen extra hulp bij de uitvoering van hun plannen. Deze hulp moet ervoor zorgen dat circulaire ondernemers sneller doorbreken.
Lees verder

€16,9 miljoen voor sterkere Friese IJsselmeerkust
Het IJsselmeer is een icoon van onze waterwerken en een essentiële schakel in ons waterbeleid. Dat bleek afgelopen zomer weer toen het zoetwater als buffer is ingezet tijdens de lange droogteperiode. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) stelt €12 miljoen beschikbaar, waarmee €16,9 miljoen geïnvesteerd wordt in de versterking van het Friese deel van de IJsselmeerkust. Met deze impuls wordt komende jaren de kust niet alleen versterkt, maar ook aantrekkelijker gemaakt door de aanleg van nieuwe natuur, fietspaden en stranden.
Lees verder

Rijk, provincies en gemeenten lanceren nieuwe aanpak veilig verkeer
Vandaag tekende minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in Utrecht samen met vertegenwoordigers van provincies, gemeenten en vervoersregio's het startakkoord voor de nieuwe aanpak veilig verkeer. Met dit officiële startsein onderstrepen alle partners hun gedeelde ambitie: nul verkeersslachtoffers.
Lees verder