Doorgaan naar hoofdcontent

Autozine: Cayenne Coupe nu ook als S met 440 pk

Cayenne Coupe nu ook als S met 440 pk
Met de Cayenne S Coupe introduceert Porsche een nieuwe, krachtige variant van de Cayenne Coupe. Het kloppende hart van deze nieuwe versie is een 2,9-liter V6 bi-turbomotor met 324 kW/440 pk. Het maximumkoppel van 550 Nm zorgt voor een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 5,0 seconden in combinatie met het standaard Sport Chrono Pakket en zelfs in 4,9 seconden met de drie optionele lichtgewicht-sportpakketten. De topsnelheid bedraagt 263 km/u.
Lees verder

MINI bouwt Clubman Cooper Works 2019
MINI presenteert de meest krachtige modellen die het merk in zijn zestigjarige historie ontwikkelde voor gebruik op de openbare weg. De 225 kW / 306 pk sterke 4-cilinder turbomotor in de nieuwe MINI John Cooper Works Clubman (gemiddeld brandstofverbruik: 7,1 - 7,4 l/100 km; gemiddelde CO2- emissie: 161 - 169 g/km) en de nieuwe MINI John Cooper Works Countryman (gemiddeld brandstofverbruik: 6,9 - 7,3 l/100 km; gemiddelde CO2-emissie: 156 -166 g/km) zorgt voor sportieve prestaties.
Lees verder

Opel Insignia wint bij JD Power 2019
De Opel Insignia is de winnaar in het midsize segment van het J.D. Power Voertuig Betrouwbaarheidsonderzoek 2019. J.D. Power voert dit onderzoek elk jaar uit onder een grote groep automobilisten, die een auto heeft van een tot en met drie jaar oud. Het marktonderzoek is gericht op kwaliteit en betrouwbaarheid.
Lees verder

VWs TGI's krijgen grotere gastank
Volkswagen introduceert drie aangepaste modellen op aardgas. De Polo, Golf en Golf Variant TGI hebben nu drie aardgastanks (voorheen twee) waardoor de actieradius toeneemt. De Golf en Golf Variant TGI beschikken bovendien over een nieuwe 1.5 TGI-motor met 96 kW / 130 pk.
Lees verder

Renault toont concepts op VIVA 2019
Groupe Renault introduceerde in 2018 met drie conceptautos zijn toekomstvisie op mobiliteit. Op de beurs VIVA Technology brengt Renault de visie in de praktijk met nieuwe autos, samenwerkingen en experimenten die de basis vormen voor de mobiliteit van morgen. Het betreft een auto-op-afroepservice met autonome prototypes van de elektrische Renault ZOE Cab, als onderdeel van het Autonomous Lab-project in Parijs-Saclay, een autonoom testvoertuig (de Renault EZ-POD, voor aanvullende first and last-mile mobiliteit) en een nieuwe dienst, Mon Chauffeur, die is ontwikkeld door Karhoo, onderdeel van Groupe Renault.
Lees verder

Ford prijst Focus ST 2019
Ford toont de eerste beelden van de gloednieuwe Focus ST Wagon. De Focus ST (ontwikkeld door Ford Performance) is vanaf nu te bestellen als vijfdeurs hot hatchback en Wagon.De Focus ST belooft prestaties en rijplezier, in combinatie met de kwaliteiten van een comfortabele en praktische gezinsauto. Het is de eerste voorwielaangedreven Ford met elektronisch sperdifferentieel (eLSD) dat tractie en stabiliteit optimaliseert. Dit systeem gebruikt hydraulisch bediende koppelingen om tot 100 procent van het beschikbare vermogen naar het wiel met de meeste tractie te sturen.
Lees verder

BMW viert 35 jaar M5
35 jaar geleden legde BMW Motorsport GmbH met de M5 het fundament voor een nieuw segment binnen BMW. De eerste high-performance sedan combineerde de rijdynamiek van een sportauto met het comfort en de functionaliteit van een premium sedan. Met de naam BMW M5 en aangedreven door de 6-cilinder-in-lijn benzinemotor van de BMW M1 begon het nieuwe model aan een indrukwekkende carriere. En daarin is nu de BMW M5 Competition (verbruik: 10,5l/100 km en CO2-emissie van 238 g/km) het voorlopige hoogtepunt.
Lees verder