Doorgaan naar hoofdcontent

Autozine: Autotest: Renault Clio

Autotest: Renault Clio
In de regel lanceren autofabrikanten nieuwe technieken eerst in de topmodellen. Vervolgens vinden die technieken in de loop der jaren hun weg naar de alledaagse modellen. Renault draait die volgorde om en introduceert de nieuwe Clio met semi-zelfrijdende functies, nieuwe multimedia-systemen en een hybride aandrijflijn. Weet deze kleine Renault daarmee net zo te innoveren als de grote modellen van voorheen?
Lees verder

Kia XCeed krijgt digitale klokken
De XCeed krijgt als eerste Kia een volledig digitaal 12,3-inch Supervision instrumentarium. De onthulling van dit model op 26 juni 2019 markeert een nieuwe stap voor de Koreaanse fabrikant. Het is een van de meest technologisch geavanceerde modellen van Kia.
Lees verder

Mercedes-Benz introduceert GLB
Mercedes-Benz introduceert de GLB. De GLB heeft krachtige proporties met een korte overhang voor en achter, een design met offroad-kenmerken en optioneel vierwielaandrijving 4MATIC en een speciaal offroad-licht dat bij lage snelheden helpt bij het herkennen van obstakels vlak voor de auto. Optioneel wordt de GLB als eerste Mercedes-Benz in dit segment geleverd als zevenzitter. De twee stoelen op de derde zitrij beloven voor personen tot 1,68 m een comfortabele zitplek.
Lees verder

Toyota Land Cruiser nu als Challenger
De Toyota Land Cruiser is er nu in de Challenger uitvoering. Deze vult het levergamma aan de onderzijde aan. Tussen de basisuitvoering Comfort en de Professional blijkt vraag naar een scherper geprijsde uitvoering. Met de Challenger wordt op die vraag ingespeeld. Behalve zaken zoals automatische transmissie, Cruise Control, Climate Control en een Full Map Navigatiesysteem is de Challenger ook standaard voorzien van een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, stoere 17-inch lichtmetalen wielen en treeplanken.
Lees verder

BMW introduceert zesde generatie 3-Serie
BMW introduceert de zesde generatie van de 3-Serie Touring. BMW toont de nieuwe 3-Serie Touring voor het eerst aan het publiek tijdens het #NEXTGen event in BMW Welt in Munchen van 25 tot en met 27 juni 2019. De nieuwe 3-Serie Touring gaat in productie in de fabriek in Munchen voor klanten in Europa, Japan, Zuid-Korea, Taiwan, Hong Kong, Australie en Nieuw-Zeeland. De marktintroductie start op 28 september 2019.
Lees verder

Volvo en Uber tonen zelfrijdende auto
Volvo en Uber presenteren een voor autonoom rijden geschikt gemaakte en productierijpe auto. Dit is de volgende stap in de strategische samenwerking van beide bedrijven. Volvo Cars en Uber sloten in 2016 een ontwikkelingsovereenkomst die inmiddels heeft geleid tot diverse prototypes van autonoom rijdende autos. De Volvo XC90 die beide ondernemingen vandaag lanceren, is de eerste productieauto die met het autonome besturingssysteem van Uber in staat is volledig zelfstandig te rijden.
Lees verder

Hyundai investeert in Aurora
Hyundai wil een leidende rol spelen op het gebied van autonoom rijden. Om de ontwikkeling van autonome voertuigtechnologieen te versnellen, heeft Hyundai aangekondigd te investeren in technologiebedrijf Aurora. Hyundai wil in 2021 zelfrijdende autos Level 4 op de markt brengen.
Lees verder