Doorgaan naar hoofdcontent

Autozine: Seat verduurzaamt fabriek

Seat verduurzaamt fabriek
De strijd tegen klimaatverandering is een wereldwijde trend en ook de auto-industrie levert een bijdrage aan het terugdringen van vervuiling en emissies. Sinds 2010 heeft SEAT bijvoorbeeld de milieu-impact van zijn fabriek in Martorell met 34 procent gereduceerd. Vandaag, Wereld Milieudag, is een uitgelezen moment om stil te staan bij een aantal impactvolle initiatieven van SEAT om het milieu nu en in de toekomst verder te sparen.
Lees verder

Skoda trekt doek van VISION GT concept
Skoda presenteert tijdens de Shenzhen-Hong Kong-Macao International Autoshow 2019 een preview van een sportieve SUV voor de Chinese markt. De VISION GT concept combineert compacte afmetingen met een royale binnenruimte en geavanceerde technologie. De productieversie van deze SUV met de lijnen van een coupe wordt later dit jaar onthuld.
Lees verder

Vooruitblik: Opel Corsa
Opel deed een belofte. Vanaf 2024 zouden alle nieuwe Opels elektrisch of in ieder geval deels elektrisch worden aangedreven. In 2020 zouden de eerste vier elektrische modellen al te koop zijn. Tijdens een grootse presentatie in de fabriek in het Duitse Russelsheim werden de eerste twee elektrische modellen voor de wereldpers onthuld. Autozine was er bij.
Lees verder

Renault Koleos ondergaat facelift 2020
Twee jaar na de Europese marktintroductie is de Renault Koleos op allerlei fronten verbeterd, met een extra assertieve uitstraling en verbeterd comfort. Daarnaast is de Koleos voorzien van nieuwe technologie in het interieur en nieuwe motoren die zowel krachtiger als efficienter zijn. De nieuwe Koleos is vanaf het najaar 2019 te bestellen.
Lees verder

Jaguar en BMW werken samen aan EVs
Jaguar Land Rover en BMW Group slaan de handen ineen voor de ontwikkeling van een volgende generatie Electric Drive Units (EDUs). Het doel is om toekomstige elektrische aandrijftechniek naar een hoger niveau te brengen en daarmee ook de grootschalige uitrol van ACES-voertuigen (Autonomous, Connected, Electric, Shared) te versnellen.
Lees verder

Verkoop Peugeot e-208 boven verwachting
Peugeot heeft in de eerste weken van de pre-orderfase van de volledig elektrische e-208 al ruim 700 inschrijvingen mogen noteren. De reserveringsmodule op Peugeot.nl ging half april online en het liep meteen storm, stelt Chris Louwerse, Sales Director van Peugeot Nederland. We wisten dat de e-208 populair zou zijn, maar dit is boven verwachting. Geinteresseerden moeten snel zijn: we krijgen er in eerste instantie ongeveer 2.000.
Lees verder

Nieuwe motoren voor Nissan X-TRAIL 2020
Nissan introduceert twee nieuwe motoren voor de X-TRAIL. De grote SUV is per direct te bestellen met de nieuwe DIG-T 160 benzinemotor en de dCi 150 dieselmotor, die beide voldoen aan de strenge emissienorm Euro 6d-TEMP.
Lees verder