vrijdag 19 juli 2019

Autozine: Bosch verlengt de levensduur van accu

Bosch verlengt de levensduur van accu
Cellen verouderen sneller door stress. Dat is iets wat genetici voor het menselijke lichaam al lang hebben aangetoond, maar dat ook geldt voor de batterijcellen van elektrische voertuigen. Hoe ouder de batterijen, hoe lager hun prestaties en capaciteit en hoe korter de actieradius van het voertuig. Om de levensduur van batterijen te verlengen, ontwikkelt Bosch nieuwe clouddiensten die het batterijmanagementsysteem van elk voertuig afzonderlijk aanvullen.
Lees verder

Nextbase introduceert Series 2-Dashcams
Nextbase, een fabrikant van dashcams, introduceert een nieuwe collectie dashcams. De vijf nieuwe modellen zijn voorzien van onder meer Alexa-integratie, Intelligent Parking Mode, bluetoothconnectiviteit, Emergency SOS-functie en een IPS-touchscreen. De dashcams zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in de Benelux.
Lees verder

Mercedes-Benz moderniseert GLC 43
Mercedes-AMG tilt met tal van maatregelen zijn modellen GLC 43 4MATIC SUV en Coupe naar een hoger plan. Met de AMG-grille, het nieuwe lichtdesign, de expressieve voorskirt en de breed ogende achterzijde met dubbele ronde uitlaatsierstukken zijn de SUV-instapmodellen van Mercedes-AMG zichtbaar moderner geworden. De 3,0 liter V6-biturbomotor levert nu 287 kW (390 pk) en daarmee 17 kW (23 pk) meer dan voorheen.
Lees verder

MG keert terug naar Nederland
Na bijna vijftien jaar afwezigheid op het Europese vasteland komt het iconische MG dit najaar terug. Het van oorsprong Britse automerk is op een missie om Europa te veroveren met zijn geheel nieuwe 100% elektrische autos. Door de combinatie van MGs rijke automobielhistorie en EV-technologie is er een nieuwe generatie MG ontwikkeld. De MG ZS EV is nog dit jaar uit voorraad leverbaar zodat snel aan de grote vraag naar elektrische autos wordt voldaan. De auto is online te bestellen en niet via traditionele autodealers.
Lees verder

Audi A8 krijgt AI Active Suspension
Met AI active suspension levert Audi een nieuwe innovatie voor de Audi A8. Afhankelijk van de gekozen Audi drive select rijstand strijkt de nieuwe ophanging de weg glad voor maximale souplesse en comfort, of geeft hij de Audi A8 in bochten de dynamiek van een sportieve auto. AI active suspension wordt dit najaar leverbaar voor de Audi A8 55 TFSI.
Lees verder

Toyota Prius PHEV verbeterd voor 2020
Toyota heeft de Prius Plug-in Hybrid verbeterd voor modeljaar 2020. De grootste wijziging betreft de achterbank. Die biedt voortaan een plaats aan drie personen; voorheen waren dit er twee. Verder is de stoffen stoelbekleding nieuw en is de geelektrificeerde 5-deurs hatchback stiller geworden door het gebruik van extra isolatiemateriaal. De prijzen van de vernieuwde Prius Plug-in Hybrid beginnen bij 38.995 euro.
Lees verder

VW prijst vernieuwde Passat 2020
De introductie van de nieuwe Volkswagen Passat komt steeds dichterbij. In het jaar waarin het 30-miljoenste exemplaar van de band rolde, komt Volkswagen met een nieuwe versie met nieuwe motoren, een vernieuwd design en moderne technologie. De nieuwe Passat is nu rijker uitgerust en standaard voorzien van een DSG-automaat. De eerste uitvoeringen zijn per direct te configureren en te bestellen. De Passat 1.5 TSI DSG Comfort Business, met een prijs vanaf 39.575 euro, zal in augustus bestelbaar zijn.
Lees verder