Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: Facelift Friday: Fiat Panda

Facelift Friday: Fiat Panda
In 1980 maakt de wereld kennis met de Fiat Panda. Het is de opvolger van de nietige 126, met zijn achterin geplaatste tweecilindermotor en de 127, het iets meer volwassen model met vierpitter. In 1986 wordt het model uitgebreid onder handen genomen.
Lees verder

Trump leest GM de les om Chinese fabrieken
President Donald Trump heeft vrijdag General Motors (GM) een veeg uit de pan gegeven. Hij uitte via Twitter onder meer kritiek op de weinige banen die het autoconcern nog in de Verenigde Staten heeft. Daartegenover heeft GM grootse plannen in China.
Lees verder

Renault Clio vs Ford Fiesta
De vorige generatie Renault Clio deed het goed tot het moment dat hij vervangen werd. Dat gold eerder ook voor de Ford Fiesta. Goede reden de nieuwe versies tegen elkaar te zetten.
Lees verder

Is dit het dashboard van de nieuwe Jeep Grand Cherokee?
Het dashboard dat je hier ziet, zou je zomaar eens dat van de nieuwe Jeep Grand Cherokee kunnen zijn. In dat geval gaat de auto er flink op vooruit.
Lees verder

Aiways komt april 2020 naar Europa
Het Chinese Aiways heeft grootse plannen. Binnen no time pompten ze in het Chinese Shangrao een megafabriek uit de grond waar zijn eerste model het levenslicht gaat zien: de U5. Die auto werd vooral met een schuin oog op de Europese markt gericht gemaakt. Heeft deze Chinese fabrikant dan wel een kans van slagen?
Lees verder

Back to Basics: Maserati Quattroporte
Het Italiaanse vlaggenschip, zo kun je de Maserati Quattroporte eigenlijk wel omschrijven. Het is dan ook wellicht geen auto die je één-twee-drie in deze rubriek zult verwachten, want het gaat hier uiteraard niet om de vraag of hij wel cruisecontrol of airco heeft, maar het is wel leuk om eens weg te dromen in de Italiaanse configurator.
Lees verder

Opel Corsa GSI - Op de rollenbank
Doorgaans vergelijken we in deze rubriek het gemeten resultaat op de rollenbank met het vermogen dat ooit in de folder van een auto heeft gestaan. Voor één keer springen we nu uit de band. We maken een serie met extreem getunede auto's die op geen enkele manier meer iets met de fabrieksopgave te maken hebben. In onze oproep voor deelnemers  lieten we er geen gras over groeien: 'We willen minimaal 500 pk zien, anders hoef je niet te komen.' In de komende vijf weken maak je kennis met de ...
Lees verder