zaterdag 24 augustus 2019

Autoweek: Toyota trekt blik EV's open

Toyota trekt blik EV's open
Toyota liet eerder al weten dat het een groot aantal exemplaren van de APM, een innovatief en in diverse rollen te kneden elektrisch wagentje, tijdens de Olympishe Spelen van Tokio zou inzetten om personen van A naar B te vervoeren. Wat blijkt? Toyota pakt enorm uit en houdt het niet bij die APM.
Lees verder

Audi neemt AI:Trail Quattro mee naar IAA
Onder de AI-noemer hebben we de afgelopen grote autobeurzen al meerdere keren met concept-cars van Audi's kennisgemaakt. Ook op de beursstand van de IAA in Frankfurt staat een nieuwe vooruitblik. Nu duiken de eerste foto's van die AI:Trail Quattro op.
Lees verder

Lynk & Co 03 Cyan Concept zet ringrecord
Lynk & Co heeft z'n 03 Cyan Concept in 7 minuten en 20,143 seconden over de Nordschleife van de Nürburgring gejaagd. Daarmee is de auto flink sneller dan de tot nu toe snelste voorwielaandrijver en bovendien sneller dan de snelste sedan, al is de Lynk & Co in deze vorm zeker geen productie-auto.
Lees verder

Facelift Friday: Ford Scorpio
Deze rubriek bestaat al vier jaar, maar de Ford Scorpio is tot nu toe door de mazen van het net geglipt. Hoog tijd om daar wat aan te doen.
Lees verder

Lada Granta als Drive Active
Autoliefhebberij eindigt niet bij de Nederlandse grenzen en derhalve brengen we vandaag weer een eens een digitaal bezoek aan Rusland. Lada brengt in zijn thuisland een sportief ingestelde versie op de markt van... de Granta
Lees verder

BMW 330i - Tesla Model 3 Long Range - Dubbeltest
De BMW 3-serie is al jaren een van de topfavorieten onder zakelijke rijders, maar zeker in Nederland zaagt Tesla stevig aan de stoelpoten van het rijdende instituut. Daarom is het hoog tijd voor een directe confrontatie: 330i tegen Model 3, sedan tegen sedan, oude wereld tegen nieuwe wereld.
Lees verder

Back to Basics: Opel Insignia
De Vectra was ooit voor Opel één van de belangrijkste modellen. Eind 2008 nam de Insignia het stokje over, waarna de verkopen alsnog rond de 4.000 stuks gelijk steken. Tegenwoordig zijn die Nederlandse verkopen echter gehalveerd en stapt men massaal over op de hogere Grandland X. Terecht? Tijd voor een nadere inspectie van de prijslijst.
Lees verder