dinsdag 13 augustus 2019

Autozine: Hyundai laadt van zonnepaneel

Hyundai laadt van zonnepaneel
Hyundai presenteert zijn eerste auto met hybride-aandrijving en een Solar Roof Charging systeem. Dankzij deze technologie biedt zonne-energie extra elektrische energie voor de batterij. Hierdoor neemt de brandstofefficiency toe, vermindert de CO2-emissie en wordt de actieradius groter. Het systeem maakt zijn debuut op de nieuwe Hyundai Sonata Hybrid. De komende jaren zal Hyundai de technologie uitrollen over meer modellen.
Lees verder

BMW introduceert 225xe Active Tourer
BMW introduceert de 225xe Active Tourer. Dankzij de nieuwe generatie accus kan de BMW meer dan 25% grotere afstand volledig elektrisch rijden, wat in de praktijk neerkomt op een range tussen de 55 en 57 kilometer. Ook de efficiency is geoptimaliseerd: de BMW 225xe Active Tourer verdeelt de aandrijfkracht van de verbrandingsmotor en de elektromotor via een specifiek voor hybride aandrijving ontwikkeld vierwielaandrijfsysteem over de voor- en achterwielen.
Lees verder

Audi maakt prijs etron 50 Quattro bekend
De nieuwe Audi e-tron 50 quattro is vanaf vandaag te reserveren. Deze basis-uitvoering van de e-tron kost 71.900 euro. Net als zijn krachtigere broer, de e-tron 55 quattro, heeft deze nieuwe versie een elektromotor op de voor- en achteras. De 230 kW sterke SUV heeft een maximum koppel van 540 Nm en accelereert in 7,0 seconden van 0 naar 100 km/u. Met zn 71 kWh sterke accu biedt hij een theoretisch bereik van meer dan 300 kilometer. De eerste exemplaren van de Audi e-tron 50 quattro komen als Launch editions naar Nederland.
Lees verder

Autotest: Tesla Model 3
Op Internet geldt: als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook. Dus als er een nieuwe autofabrikant opstaat die een middelgrote sedan aanbiedt die geen uitstoot heeft, sneller is dan de gemiddelde sportwagen, comfortabeler is dan een limousine, zelf kan sturen, in het gebruik goedkoper is dan de kleinste stadauto en een aanschafprijs heeft van de gemiddelde zakenauto, dan is dat reden voor scepsis. Terecht?
Lees verder

Porsche lanceert Cayenne PHEV
Porsche richt zich vol op elektromobiliteit en lanceert nu ook een plug-in hybride topversie van de Cayenne. De Cayenne Turbo S E-Hybrid en de Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupe hebben een systeemvermogen van 500 kW / 680 pk. Dat wordt behaald door de samenwerking van een 4,0-liter V8-turbomotor (404 kW / 550 pk) en een elektromotor (100 kW / 136 pk) die in de achttraps Tiptronic S-transmissie is geintegreerd. Het maximale systeemkoppel van 900 Nm is bij deze SUV's al net boven stationair toerental beschikbaar.
Lees verder

Hyundai NEXO en IONIQ als veilig getest
De Hyundai NEXO is door het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) in de Verenigde Staten bekroond met de maximale veiligheidsscore. Tevens is de veiligheid van de Hyundai IONIQ opnieuw getest door EuroNCAP. Het ingrijpend verbeterde model behoudt zijn vijf sterrennotering, nadat de IONIQ in 2016 door het Europese veiligheidsinstituut al werd uitgeroepen tot Best in Class.
Lees verder

Nieuwe TCe 100 motor voor Dacia Duster
Dacia introduceert twee nieuwe motorvarianten voor de Duster. De nieuwe benzinemotor TCe 100 vervangt de SCe 115 en vormt de nieuwe basismotorisering in het aanbod. Ook is vierwielaandrijving terug van weggeweest met de introductie van de Duster TCe 130 GPF 4x4. Deze nieuwe motorvarianten zijn vanaf medio augustus 2019 te bestellen voor prijzen vanaf respectievelijk 18.780 en 23.280 euro.
Lees verder