Doorgaan naar hoofdcontent

5 miljoen voor laadpalen van de toekomst

5 miljoen voor laadpalen van de toekomst
Slimme laadpalen in 21 Nederlandse gemeenten   Een stabieler elektriciteitsnet, groene stroom beter benutten en geld verdienen met een elektrische auto. Dat is wat slimme laadpalen mogelijk maken. Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) trekt daarom 5 miljoen euro uit om gemeenten te subsidiëren bij de aanleg ervan. Met het geld komen in 21 Nederlandse gemeenten door heel Nederland laadpleinen met in totaal 472 slimme laadpunten.
Lees verder

Schiphol zet in op toename woon-werk verkeer per fiets
Luchthaven Schiphol en ministerie van I&W investeren in veilige en snelle bereikbaarheid Schiphol, 02 september 2019 –Amsterdam Airport Schiphol heeft de ambitie om in de komende jaren het aantal luchthavenmedewerkers dat met de fiets naar Schiphol komt te laten stijgen. Om deze ambitie te realiseren, is het fietsprogramma 'goinGDutch' ontwikkeld. Vandaag gaf Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur & Waterstaat (I&W) , officieel het startschot voor dit programma.
Lees verder

Plat Haags of Haagse Bubbel
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven is de bedrijfsvoering op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan het verduurzamen. Het ministerie gaat – in samenwerking met de overige bewoners van Rijnstraat 8, voedselverspilling tegen met de speciale Zero foodwaste monitor. Ook worden tijdens vergaderingen de plastic flessen water vervangen door glazen flessen. Daarnaast is de Too Good to Go app voor lunch leftovers uit het restaurant binnenkort binnen het pand te gebruiken. Staatssecretaris Van Veldhoven: "We moeten met z'n allen beter voor deze planeet zorgen. Voor een gezonde toekomst voor onze kinderen. Dat vraagt om slimmer gebruik van plastic en zorgen voor minder afval en voedselverspilling. Ik vind het een randvoorwaarde dat we daar ook als ministerie aan bijdragen."
Lees verder

Kabinet: rijbewijs 75-plusser tijdelijk met maximaal één jaar verlengen
De ministerraad heeft op voorstel van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat ingestemd met een aanpassing van het Reglement Rijbewijzen. Daarmee wordt een tijdelijke verlenging mogelijk van de geldigheid van het rijbewijs van 75-plussers. Het gaat om mensen die bij het CBR tijdig de aanvraag voor verlenging van het rijbewijs hebben ingediend, maar waarvan het rijbewijs dreigt te verlopen of al is verlopen door de lange wachttijden bij het CBR. Minister Van Nieuwenhuizen wil deze aanpassing zo snel mogelijk doorvoeren. Het is de bedoeling dat de nieuwe regeling vanaf 1 december 2019 kan ingaan.
Lees verder