Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: 'Renault: in 2020 elektrische Twingo en cross-over'

'Renault: in 2020 elektrische Twingo en cross-over'
Renault onthult komende achttien maanden twee nieuwe EV's: een elektrische variant van de Twingo en een emissievrije cross-over met afmetingen vergelijkbaar met die van de Kadjar.
Lees verder

Honda licht elektrificatieplannen toe
Honda toont op de IAA de productieversie van de langverwachte E, maar licht ook z'n elektrificatieplannen met andere modellen nader toe vanaf de Duitse beurs. Het meest concrete nieuws is dat de nieuwe Jazz volgend jaar verschijnt en uitsluitend leverbaar zal zijn als hybride.
Lees verder

Hongqi gaat los op IAA in Frankfurt: E115 en S9
Ook het Chinese Hongqi heeft een stand op de IAA in Frankfurt. Het merk presenteert er niet één, maar zelfs twee primeurs. Opmerkelijk genoeg is het exemplaar met het meest buitenaardse uiterlijk de productierijpe van de twee.
Lees verder

Prijs Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ bekend
Ondanks dat de IAA van Frankfurt in volle gang is, is er vandaag nieuws te melden over een aan de Autosalon van Genève gerelateerd model. Mercedes-Benz presenteerde in maart dit jaar tijdens die Zwitserse beurs namelijk de AMG GLE 53 4Matic+. AutoWeek is in de prijslijsten gedoken en kan nu melden wat die sportieve GLE-smaak moet kosten.
Lees verder

Jaguar toont stukje nieuwe XJ
Tijdens de presentatie van de hagelnieuwe Land Rover in Frankfurt liet Jaguar Land Rover-CEO Ralf Dieter Speth niet alleen zijn nieuwe offroader zien, maar ook een klein stukje van... de nieuwe Jaguar XJ.
Lees verder

Weblog: Prioriteiten
Sinds de invoering van de nieuwe WLTP-meet­methode schieten de prijzen van nieuwe modellen omhoog. Dat lag volledig in de lijn der verwachting. Onze bpm is op de CO2-uitstoot van een auto gebaseerd. De uitstoot werd gemeten met de NEDC-­cyclus. Die wordt nu vervangen door een WLTP-cyclus die realistischer moet zijn. Dat betekent op voorhand al dat de CO2-uitstoot op papier omhooggaat. Let wel, de daadwerkelijke uitstoot van een auto blijft exact gelijk. Het is alsof je een bokser niet ...
Lees verder

'Deal tussen FCA en Renault definitief van de tafel'
Renault en het Italiaanse Fiat Chrysler Automobiles (FCA) lieten eerder dit jaar de grondvesten in autoland schudden: de twee giganten zouden gaan samenwerken. Nadat de eerste deal van tafel werd geveegd, sudderde de geruchten nog even door. Tot nu, want Renaults CEO zegt dat de deal volledig achter zich ligt.
Lees verder