Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: Volvo start Nederlandse pilot met AED's

Volvo start Nederlandse pilot met AED's
De Nederlandse Volvo-importeur lanceert binnenkort een nieuwe pilot: Volvo Lifesaver. Daarbij stuurt de fabrikant twintig exemplaren van een Automatische Externe Defibrillator (AED) op naar Volvo-bestuurders. In samenwerking met HartslagNu hoopt het merk zo levens te redden.
Lees verder

Hyundai HB20-familie is compleet
AutoWeek kijkt verder dan de Europese grenzen en dus volgen we de onthulling van de nieuwe Hyundai HB20-familie op de voet. De HB20-reeks is namelijk helemaal vernieuwd en is daarnaast relevanter dan je zou denken.
Lees verder

Weblog: De auto: het nieuwe consternatiebureau
Het nieuwe consternatiebureau is je auto. Actieve veiligheidssystemen zien altijd en overal spoken. Daar had ik uit respect voor de vooruitgang lang begrip voor, maar ik begin na jaren structurele irritatie het vertrouwen te verliezen dat het beter wordt. Een overzicht van recente incidentjes met testauto's geeft een verontrustend overlastpatroon te zien. Op een 100-kilometerweg bij mij in de buurt gaat de Seat Tarraco totaal onverwacht en schijnbaar zonder enige aanleiding hard in de remmen.
Lees verder

Skyactiv-X motor Mazda niet belast als diesel
De overheid past de BPM-wet aan om te voorkomen dat Mazda's nieuwe benzinemotor wordt belast als een dieselauto.
Lees verder

Mitsubishi met kleine SUV naar Tokio
Mitsubishi neemt iets bijzonders mee naar de Tokio Motor Show. Het merk stelt in oktober op de Japanse beurs een kleine SUV aan de wereld oor.
Lees verder

Volkswagen Golf praktisch plakkerloos!
De ID.3 is niet het enige model van Volkswagen dat dit jaar met veel bombarie gepresenteerd wordt. De heren en dames in Wolfsburg trekken in oktober namelijk het doek van een volledig nieuwe generatie van de Golf, een auto die nu nagenoeg zonder plakkers is opgedoken.
Lees verder

Land Rover Discovery Sport - Eerste rijtest
Later dit jaar komt Land Rover met een plug-in hybride Discovery Sport. Om alle elektrotechniek te kunnen huisvesten is de auto onderhuids helemaal op zijn kop gezet. Wat betekent dat voor de reguliere versies van de bestseller van Land Rover?
Lees verder