Doorgaan naar hoofdcontent

Autozine: Politie test Kia e-Niro

Politie test Kia e-Niro
De volledig elektrische Kia e-Niro maakt deel uit van de zogeheten pilot 0-emissie van de politie voor het testen van emissievrije vervoermiddelen in de praktijk. De pilot duurt 1 jaar. In die periode test de politie niet alleen elektrische autos, maar ook elektrische tweewielers. Het doel van de pilot is om te zien wat emissieloze voertuigen kunnen betekenen voor de politie, ook als het gaat om praktische inzetbaarheid, laadmogelijkheden en de laadsnelheid.
Lees verder

Parade van 1.326 Ford Mustangs
Afgelopen zaterdag is op de Ford Lommel Proving Ground een nieuw wereldrecord gevestigd voor de parade met het meeste aantal Ford Mustangs. Een notaris telde niet minder dan 1.326 Mustangs die een onafgebroken rijdende kolonne vormden. De wagens reden met een afstand van minder dan 20 meter van elkaar. Daarmee wordt het vorige record van 960 voertuigen in Toluca, Mexico verpletterd! Het is een eerbetoon voor de 55ste verjaardag van de Ford Mustang, die verder extra in de verf gezet werd door een fly-over van het P51 Mustang gevechtsvliegtuig dat zijn naam gaf aan het iconische Ford-model.
Lees verder

Mercedes introduceert GLC en GLE PHEV
Mercedes-Benz introduceert de GLE 350 de 4MATIC en GLC 300 e 4MATIC. Het betreft hier plug-in hybride versies die dankzij een accu met een capaciteit van 31,2 kWh in staat zijn om meer dan 100 km (volgens NEDC) te rijden met een bijpassende rijstijl. Bovendien heeft hij een topsnelheid van 160 km/h met uitsluitend een ingeschakelde elektromotor. De viercilinder dieselmotor is relatief efficient. De GLC 300 e 4MATIC (brandstofverbruik gecombineerd: 2,5-2,2 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 57-51 g/km, stroomverbruik gecombineerd: 17,8-16,5 kWh/100 km) maakt gebruik van de derde generatie plug-in technologie van Mercedes-Benz.
Lees verder

Ferrari onthult F8 Spider
Ferrari heeft de F8 Spider onthuld, de nieuwe open sportwagen met de meest succesvolle midden-achter gemonteerde V8 uit de historie van het merk. De Ferrari F8 Spider werd parallel aan de F8 Tributo berlinetta ontworpen en is voorzien van Ferraris compacte RHT (Retractable Hard Top).
Lees verder

AIWAYS vestigt record
AIWAYS, de in Shanghai gevestigde aanbieder van oplossingen voor persoonlijke mobiliteit, heeft een epische, 15.022 kilometer lange autorit van China naar West-Europa afgelegd en daarmee een Guinness World Record in de wacht gesleept.De Guinness World Record voor de langste reis met een elektrisch voertuig (prototype) werd behaald door het AIWAYS U5 Engineering Drive Team uit China. Dit team reed tussen 17 juli 2019 en 7 september 2019 in een AIWAYS U5 van de Xian, de hoofdstad van de Chinese provincie Shanxi, naar Frankfurt.
Lees verder

Hyundai investeert in IONITY
Hyundai en zustermerk Kia gaan investeren in IONITY, een internationaal samenwerkingsverband van autofabrikanten, en een hoofdrol spelen bij de uitbreiding van het aantal snellaadstations voor elektrisch aangedreven autos (EVs).
Lees verder

Volkswagen onthult nieuw logo
Volkswagen toont aan de vooravond van de IAA 2019 in Frankfurt zijn nieuwe logo en huisstijl. De introductie is de start van een nieuw tijdperk voor Volkswagen, dat samenvalt met de wereldpremiere van de revolutionaire ID.3. De toekomst van Volkswagen is elektrisch, connected en CO2-neutraal. Met een nieuw uiterlijk en een nieuw strak logo in 2D-optiek presenteert Volkswagen zichzelf wereldwijd modern en authentiek. De omschakeling van Volkswagen naar het nieuwe brand design is medio 2020 voltooid. Het is een van de grootste rebranding campagnes ter wereld.
Lees verder