Doorgaan naar hoofdcontent

Autozine: Honda e kost 34.500 euro

Honda e kost 34.500 euro
Na enthousiaste ontvangst bij de bezoekers van de Autosalons van Geneve en Frankfurt, is Hondas eerste volledig elektrische wagen ook eindelijk in ons land te koop. De Honda e is volledig ontworpen om elektrisch te rijden. Met het levendige en wendbare aandrijfsysteem duurt het slechts 8 seconden om van 0 naar 100 km/u te accelereren en de draaicirkel van 8,6 meter maakt het een echte stadsauto.
Lees verder

Volvo wil CO2-voetafdruk verlagen
Volvo presenteert zijn klimaatplannen. Het doel hiervan is om de CO2-voetafdruk per auto met 40 procent te verkleinen tussen 2018 en 2025. Het is een eerste, concrete stap binnen de ambitie van Volvo om in 2040 een volledig klimaatneutraal bedrijf te zijn. Het klimaatplan omvat concrete acties die geheel in lijn liggen met het klimaatakkoord van Parijs uit 2015. Hierin is het streven vastgelegd om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius in vergelijking tot het pre-industriele tijdperk.
Lees verder

Toyota onthult 4e generatie Yaris
Toyota onthult de volledig nieuwe, vierde generatie, van de Yaris. Het is de eerste compacte Toyota ontworpen volgens de Toyota New Global Architecture filosofie (TNGA), de basis van alle nieuwe Toyota modellen. Akio Toyoda (President Toyota Motor Corporation) heeft deze filosofie ingezet om naast de inmiddels befaamde Toyota kwaliteit en betrouwbaarheid meer flair, design en rijplezier in de Toyota modellen te brengen onder de noemer no more boring cars. Een wereldprimeur is de standaard airbag tussen de voorstoelen, zodat bestuurder en passagier elkaar niet raken bij een aanrijding.
Lees verder

Autotest: Audi SQ2
De Audi Q2 is een compacte SUV, maar niet zomaar een compacte SUV. Omdat Audi een premium merk is, biedt de Q2 op alle punten meer dan een doorsnee merk. Het onderstel is geavanceerder, de bouwkwaliteit ligt hoger en de motoren zijn krachtiger. En... er is een versie die daar allemaal een nóg schepje bovenop doet: de sportieve SQ2.
Lees verder

Volvo onthult XC40 Recharge
Volvo onthult de XC40 Recharge, de eerste volledig elektrische auto van Volvo en het eerste model dat deel uitmaakt van het nieuwe Recharge-modellengamma. Bezoekers die vanaf begin 2020 de Volvo-website bezoeken, krijgen eerst de vraag te zien of ze een Volvo Recharge-model willen of niet. Om elektrisch rijden verder aan te moedigen, biedt Volvo elk plug-in hybride model aan met een jaar gratis elektriciteit. Dit gebeurt met een terugbetaling achteraf over de gemiddelde elektriciteitskosten in dat jaar.
Lees verder

Nissan start productie Juke 2
Nissan heeft de geheel nieuwe JUKE in productie genomen. Daarnaast zijn nu ook alle prijzen voor de Nederlandse markt bekend. De nieuwe JUKE is er voor prijzen vanaf 23.990 euro voor de JUKE DIG-T 117 in Visia-uitvoering. De speciale en extra luxueuze Premiere Edition is tijdelijk verkrijgbaar voor 27.990 euro.
Lees verder

Opel Corsa is Zakelijke auto van 2019
Welk nieuw compact model is het best geschikt als zakenauto? Die vraag legde de redactie van het Duitse autoblad Auto Bild voor aan de lezers. Bij de meeste van hen kreeg de Opel Corsa de handen op elkaar. Deze nieuwkomer verzamelde in de categorie compacte autos de meeste stemmen en kreeg de titel Firmenwagen des Jahres.
Lees verder