dinsdag 15 oktober 2019

Vind je in de stad makkelijker een laadpaal of een parkeerplek?

Vind je in de stad makkelijker een laadpaal of een parkeerplek?
Nederland is verdeeld over elektrisch rijden. In Tegenpolen zoeken we uit hoe het precies zit. Een parkeerplek vinden in de Jordaan is al een onmogelijk opgave, dus een laadpaal al helemaal. Of niet? Twee teams testen de stelling door in een uur zoveel mogelijk laad- of parkeerplekken te vinden. Wie zal er winnen?
Lees verder

Zijn elektrische auto's net zo slecht voor het klimaat als benzine auto's?
Nederland is verdeeld over elektrisch rijden. In Tegenpolen zoeken we uit hoe het precies zit. Hoewel elektrische auto's CO2-neutraal rijden, komt er in het productieproces vaak nog wel CO2 vrij. Is een elektrische auto dan nog wel beter voor het klimaat dan een benzineauto? Benjamin en Nathalie komen dankzij ballonnen achter het antwoord.
Lees verder

Kunnen elektrische auto's tegen de kou?
Nederland is verdeeld over elektrisch rijden. In Tegenpolen zoeken we uit hoe het precies zit. We krijgen vaak de vraag of elektrische auto's wel tegen kou kunnen. Ook Earl en Judith weten het niet helemaal zeker en zoeken het uit in -22°C.   
Lees verder

Is op waterstof rijden beter dan elektrisch rijden?
Nederland is verdeeld over elektrisch rijden. In Tegenpolen zoeken we uit hoe het precies zit. In deze aflevering kijken we naar waterstofauto's. Want niet alleen elektrische auto's, maar ook waterstofauto's zijn een goed alternatief voor een duurzame toekomst. Voor welk type auto je nu het beste kunt kiezen? Kindcoureurs voor een dag Nathan en Stacey zoeken het uit op het circuit.
Lees verder

Kun je met een elektrische auto op vakantie?
Nederland is verdeeld over elektrisch rijden. In Tegenpolen zoeken we uit hoe het precies zit. Denk jij dat je niet op vakantie kunt met een elektrische auto? Dochter Isabelle (overtuigd dat het wél kan) en moeder Andrea (nog wat sceptisch), nemen de proef op de som met een tripje Parijs. Zullen ze het halen?
Lees verder