Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: Audi RS6 Avant - Rij-impressie

Audi RS6 Avant - Rij-impressie
Voor de introductie van de nieuwe RS6 heeft Audi als locatie Californië gekozen en dat heeft een goede reden: ze hebben in de VS nog niet eerder een RS6 Avant gehad. Los daarvan mogen wij in Nederland ook blij zijn met deze Über-stationwagon, want hij is intimiderender dan ooit.
Lees verder

De Tweeling: Renault 12 - Dacia 1300
Wie wel eens in het voormalig Oostblok is geweest, zal ongetwijfeld een blijk van herkenning geven bij 'De Tweeling' van deze week. Deze keer behandelen we de Renault 12 en Dacia 1300. Laatstgenoemde rijdt - vooral in Roemenië - nog altijd in aardige aantallen rond. Zijn Franse voorbeeld is echter allang uit het straatbeeld verdwenen.
Lees verder

Lamborghini toont Lambo V12 Vision Gran Turismo Concept
Eens in de zoveel tijd presenteren autofabrikanten digitale studiemodellen, compleet fictieve auto's die uit niets anders dan pixels bestaan. Lamborghini doet mee met de digitale gekte en presenteert deze Lambo V12 Vision Gran Turismo Concept.
Lees verder

Mazda blaast RX-Vision nieuw leven in
Wie naar de auto hierboven kijkt, geeft mogelijk een blijk van herkenning. Niet geheel verwonderlijk, want de virtuele conceptauto die we hier zien, is gebaseerd op de RX-Vision uit 2015. Mazda overgiet die nu met een GT3-sausje.
Lees verder

Veel Ford Mustang-fans niet blij met Mach-E
De Ford Mustang Mach-E maakt behoorlijk wat los, dat is inmiddels wel helder. Niet alleen het opvallende uiterlijk van de EV zorgt daarvoor, maar ook de link die gelegd wordt naar de legendarische muscle car. Bij veel fans van de 'normale' Mustang in thuisland VS valt de SUV bepaald niet lekker.
Lees verder

Mazda hoopt wankelmotor weer in sportauto te gebruiken
De wankelmotor wist bij Mazda in de loop der tijden een aardige schare fans achter zich te krijgen, maar moest uiteindelijk toch het veld ruimen. Nu keer de rotatiemotor echter weer terug als range-extender. Volgens de Japanners wordt er echter ook nagedacht over een sportauto met de wankelmotor als hoofdkrachtbron.
Lees verder

Musk: 200.000 bestellingen Tesla Cybertruck
We doen een kleine Twitter-update rondom Tesla-CEO Elon Musk, want de man heeft weer genoeg interessants over de digitale wereld uitgestort. Het voornaamste nieuws is dat er al 200.000 bestellingen voor de tamelijk bizarre Cybertruck zouden zijn geplaatst, maar daar blijft het niet bij.
Lees verder