Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: 'PSA en Changan willen van Chinese fabriek DS af'

'PSA en Changan willen van Chinese fabriek DS af'
De bij ons bekende DS-modellen worden aan de andere kant van de wereld onder een eigen noemer gebouwd en verkocht. Dat lijkt moederbedrijf PSA echter geen windeieren te leggen, want naar verluidt staat er binnenkort een te koop-bord in de voortuin van de Chinese fabriek.
Lees verder

Duizenden banen weg bij automaker Daimler
Daimler schrapt tot eind 2022 duizenden banen. Het concern wil daarmee 1,4 miljard euro personeelskosten besparen. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz wil zo geld vrij maken voor de overgang naar elektrisch rijden.
Lees verder

Rimac C_Two debuteert volgend jaar
Rimac presenteert zijn C_Two sportwagen op de eerstvolgende beurs van Genève in maart. De levering van de auto begint eind 2020. De productieversie zal anders heten dan C_Two, maar de uiteindelijke naam is nog niet bekend. Dat melden onze collega's van Automotive News Europe.
Lees verder

Facelift Friday: Volkswagen Passat B1
De eerste Golf is een stuk bekender dan de eerste Volkswagen Passat, maar toch kent ook Volkswagens middenklasser een lange en behoorlijk interessante geschiedenis. Vandaag blikken we terug naar de allereerste Passat, die er vanaf '77 ineens een stuk moderner uitzag.
Lees verder

Peugeot 508 SW - Skoda Superb Combi - Dubbeltest
Terwijl Skoda al jaren de rationeel ingestelde autokoper aanspreekt met slimme vondsten en 'value for money', probeert Peugeot het publiek juist te verleiden met spannend design. De zojuist gefacelifte Skoda Superb mag tegenover de nog verse 508 SW bewijzen of de rationele weg ook anno 2019 nog de verstandigste is.
Lees verder

Productie Nissan zakt verder weg
Nissan heeft op z'n zachtst gezegd geen heel voorspoedig jaar. Het merk krijgt een volgende tegenslag te verwerken, want de dalende verkopen zorgt er ook voor dat er minder auto's van de productiebanden rollen.
Lees verder

Audi A4 Avant - Achteruitkijkspiegel
Nic en Roy spiegelen deze week vanuit een gefacelifte Audi A4 Avant en bespreken het Audi van nu, de Tesla Cybertruck en Nics uitdijende wagenpark.
Lees verder