vrijdag 15 november 2019

Autozine: Kia ontwikkelt eigen olie

Kia ontwikkelt eigen olie
Kia Motors Europe introduceert een eigen aanbod van olie en smeermiddelen. De motorolien zijn speciaal ontwikkeld om de prestaties en het brandstofverbruik van de Kia-motoren te optimaliseren en de levensduur te maximaliseren.
Lees verder

5 EuroNCAP sterren voor Ford Explorer
Het onafhankelijke crashtestinstituut Euro NCAP heeft de nieuwe Ford Explorer Plug-In Hybrid beloond met de maximale veiligheiddsscore van vijf sterren. Euro NCAP is vooral te spreken over de manier waarop de nieuwe Explorer Plug-In Hybrid de veiligheid voor de bestuurder, inzittenden en andere weggebruikers verhoogt met ultrasterke staalcomponenten en slimme sensortechnologieen om aanrijdingen te voorkomen of de gevolgen daarvan te beperken. De Ford Explorer Plug-In Hybrid arriveert in de eerste helft van 2020 bij Nederlandse Ford dealers.
Lees verder

Gouden Stuurwiel 2019 voor Mazda CX-30
De Mazda CX-30 heeft het Gouden Stuurwiel 2019 gewonnen in de categorie SUV/crossover met een lengte tot 4,4 m. De geheel nieuwe crossover wint daarmee zijn allereerste prijs in een van de belangrijkste verkiezingen door lezers in de autobranche. De prijs werd gisteravond in Berlijn uitgereikt aan Yasuhiro Aoyama, President en CEO van Mazda Motor Europe. Het is het vijfde Gouden Stuurwiel voor Mazda tot nu toe: eerder won de Mazda 323 in 1985 en 1989, gevolgd door de Mazda 626 in 1992 en de Mazda2 in 2014.
Lees verder

Jaguar I-PACE wint Gouden Stuurwiel 2019
De volledig elektrische Jaguar I-PACE is in Duitsland bekroond met de Goldenes Lenkrad onderscheiding. Een jury van professionals uit de auto-industrie verkoos de I-PACE tot winnaar in de categorie Beste SUV.
Lees verder

Vooruitblik: Skoda Octavia
De Octavia heeft altijd de boventoon gevoerd bij Skoda. Wereldwijd is de Octavia veruit het meest verkochte model van het merk. Dus nu het tijd is om de vierde generatie van dit succesnummer te introduceren, pakt Skoda het groots aan. Het huurt het concertgebouw van Praag af en onthult met muziek en dans de nieuwe Octavia.
Lees verder

Autotest: Seat Mii Electric
De Seat Mii verscheen in 2012 op de markt. Daarmee zou dit instapmodel van Seat nu aan het einde van de levenscyclus zijn en zou het tijd zijn voor een vervanger. Maar in plaats daarvan voorziet Seat de Mii van elektrische aandrijving en ziet het merk weer toekomst in deze oudgediende. Is alleen een nieuwe aandrijving voldoende om de Mii een tweede leven te geven?
Lees verder

5 EuroNCAP sterren voor Mazda CX-30
De Mazda CX-30 heeft de maximale score van vijf sterren gekregen bij de nieuwste serie crashtests van Euro NCAP. De Mazda CX-30 scoorde hoog in alle vier testcategorieen: Inzittende Volwassene, Inzittend Kind, Kwetsbare Weggebruiker (voetgangersveiligheid) en Veiligheidsassistentie.
Lees verder