zondag 10 november 2019

Autozine: Kia presenteert Futuron Concept

Kia presenteert Futuron Concept
Kia presenteert de Futuron Concept. Met dit vierwiel-aangedreven SUV-coupe studiemodel introduceert een nieuwe designtaal voor toekomstige, elektrisch aangedreven autos van Kia.De Futuron Concept vertaalt de visie van Kia op een elektrisch aangedreven SUV-coupe. De naam Futuron is opgebouwd uit de woorden future en on die verwijzen naar het elektrische, actieve karakter van toekomstige SUVs van Kia. Het design is gericht op het idee van dynamische puurheid. De Futuron Concept combineert elegante verhoudingen met pure vormen en oppervlakken.
Lees verder

Volvo traceert herkkomst kobalt
Volvo is de eerste autofabrikant die kobalt met blockchain-technologie wereldwijd laat traceren naar de bron. Kobalt wordt gebruikt voor de huidige accupakketten in elektrische autos. De arbeidsomstandigheden waaronder de grondstof gewonnen wordt kunnen te wensen over laten, iets wat Volvo wil voorkomen. De aankondiging volgt kort na de onthulling van Volvos eerste volledig elektrische auto, de Volvo XC40 Recharge.
Lees verder

BMW introduceert M2 CS
BMW introduceert de M2 CS: een exclusieve, speciale en opvallend sportieve uitvoering van de M2. BMW produceert deze versie in beperkte aantallen. De zeer sportieve nieuwe uitvoering komt in het modellengamma nog boven de BMW M2 Competition en moet het succes van de BMW M3 CS en de BMW M4 CS uitbouwen. De nieuwe BMW M2 CS is ook de basis voor de BMW M2 CS Racing, het model waarmee BMW M Motorsport mikt op klanten met aspiraties in de autosport en speciaal het nieuwe Clubsport-segment. Deze versie is leverbaar vanaf 2020.
Lees verder

Skoda toont schets interieur 4e Octavia
Skoda heeft twee designschetsen vrijgegeven die een eerste blik gunnen op het nieuwe interieurconcept van de Skoda OCTAVIA. De nieuwe, vierde generatie van Skodas bestseller krijgt voor het eerst een multi-level instrumentarium en een nieuw, tweespaaks stuurwiel.
Lees verder

Audi spuit 2 kleuren in 1 proces
Met behulp van een nieuwe lakprocede dat bekendstaat als nevelvrij spuiten, heeft Audi nu de mogelijkheid om twee verschillende kleuren in een lakproces aan te brengen. De techniek wordt voor het eerst toegepast op de gelimiteerde edition one-modellen van de vernieuwde Audi A4 Limousine en A5 Coupe, in combinatie met een dak in Briljantzwart. Audi is de eerste autofabrikant die deze milieuvriendelijke en kostenbesparende techniek in serieproductie toepast.
Lees verder

Citroen introduceert C5 Aircross hybrid
Citroen lanceert de C5 Aircross SUV Hybrid, de eerste plug-in hybride van het merk. Citroen wil tegen 2025 van elk model in het gamma een elektrische variant aanbieden. De nieuwe plug-in hybride van Citroen komt medio juli 2020 naar Nederland en wordt leverbaar vanaf 41.740 euro.
Lees verder

Rij-impressie: Mercedes-Benz GLC 300e
Er is nieuws te melden over de Mercedes-Benz GLC. De middelgrote SUV is aangepast voor modeljaar 2020. Het uiterlijk is opgefrist, het infotainment is vernieuwd en de GLC beschikt voortaan over de derde generatie van Mercedes-Benz' plug-in hybride aandrijving. Daarmee kunnen meer kilometers elektrisch worden afgelegd en wordt de GLC voordeliger in aanschaf en gebruik. Maak kennis met de quot;GLC 300e quot;.
Lees verder