Doorgaan naar hoofdcontent

Autozine: Volkswagen opent 2e fabriek voor ID.3

Volkswagen opent 2e fabriek voor ID.3
De Glazen Fabriek in Dresden gaat vanaf de herfst van 2020 de nieuwe ID.3 bouwen. De elektrische auto van Volkswagen volgt de e-Golf op die er nu van de band rolt.
Lees verder

Vooruitblik: Audi RSQ8
Als er over quot;de bom quot; wordt gesproken, dan duidt dat niet altijd op een explosief. Het kan ook wijzen op het sterkste, hoogste of meest speciale. Bij Audi is dat de RSQ8. De A8 is namelijk het luxe topmodel van Audi. De Q8 voegt daar ook nog eens een hoge zit en terreinwaardigheid aan toe. De RSQ8 verandert de Q8 in een ware bom met 600 pk / 800 Nm. Tijdens de eerste kennismaking met dit explosieve model was het niet nog mogelijk om proef te rijden. Proefzitten en uitgebreid spreken met de technici wel.
Lees verder

Hyundai toont RM19
Hyundai presenteert op de Los Angeles Auto Show (20 november t/m 1 december 2019) de RM19 Racing Midship Sports Car. Het is een prototype dat hint naar een supercar en een ontwikkelingsplatform vormt voor toekomstige Hyundai N-modellen.
Lees verder

Audi introduceert e-tron Sportback
Audi breidt zijn elektrische modelprogramma uit met de e-tron Sportback. De nieuwe SUV Coupe wordt leverbaar met keuze uit twee vermogensvarianten. De 300 kW sterke topversie heeft een actieradius van 446 km (WLTP). Op de Audi e-tron Sportback debuteren de digitale matrix LED-koplampen. De marktintroductie van de e-tron Sportback staat gepland voor het voorjaar van 2020.
Lees verder

Autotest: Opel Corsa
Voor veel merken vormt het topmodel het visitekaartje. Bij Opel is dat juist het instapmodel: de Corsa. Dat heeft twee redenen: de Corsa is veruit het meest verkochte model van Opel, dus ook het model dat het meest met het merk wordt geassocieerd. Belangrijker is echter dat Opel als doel heeft om geavanceerde techniek bereikbaar te maken voor een groter publiek en dat gaat het beste met een populair en voordelig model. Maak kennis met het nieuwe visitekaartje van Opel: de zesde generatie van de Corsa.
Lees verder

Mercedes-AMG introduceert GLS 63 4MATIC+
De Mercedes-Benz GLS is nu ook beschikbaar als AMG 63 4MATIC+ (brandstofverbruik gecombineerd: 11,9 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 273 g/km). De 63 AMG wordt aangedreven voor een 4,0 liter AMG-V8-biturbomotor met 450 kW (612 pk) vermogen en een geintegreerde EQ Boost startdynamo. Het 16 kW (22 pk) sterke nevenaggregaat voorziet het 48V-boordsysteem van stroom en de boostfunctie zorgt voor ondersteuning bij lage toerentallen.
Lees verder

Lexus introduceert UX 300e Electric
De UX 300e Electric is de eerste volledig elektrisch aangedreven Lexus die in productie gaat. Hij komt voort uit Lexus Electrified-visie die het merk presenteerde tijdens de recente Tokyo Motor Show 2019. De Lexus UX 300e Electric beleeft zijn wereldpremiere op de autoshow van Guangzhou in China en komt naar verwachting medio 2020 op de Nederlandse markt. Belangstellenden kunnen zich nu vast melden bij de Lexus dealer of op Lexus.nl. Prijzen maakt Lexus later bekend.
Lees verder