Doorgaan naar hoofdcontent

Autozine: Volvo traceert herkomst kobalt

Volvo traceert herkomst kobalt
Volvo is de eerste autofabrikant die kobalt met blockchain-technologie wereldwijd laat traceren naar de bron. Kobalt wordt gebruikt voor de huidige accupakketten in elektrische autos. De arbeidsomstandigheden waaronder de grondstof gewonnen wordt kunnen te wensen over laten, iets wat Volvo wil voorkomen. De aankondiging volgt kort na de onthulling van Volvos eerste volledig elektrische auto, de Volvo XC40 Recharge.
Lees verder

Skoda KAMIQ nu ook met 1.5 TSI
De Skoda KAMIQ is per direct ook te bestellen met de sterkste benzinemotor op de prijslijst: de moderne 1.5 TSI viercilinder met turbotechnologie en cilinderuitschakeling. Deze nieuwe krachtbron wordt in Skodas nieuwe stads-SUV exclusief gecombineerd met de Sport Business- en Business Edition-uitvoeringen.
Lees verder

Audi prijst plug-in A7 Sportback
Audi heeft de A7 Sportback 55 TFSI e quattro Competition geprijsd. De Grand Turismo onder de plug-in hybrids levert een systeemvermogen van 270 kW / 367 pk en claimt sportieve prestaties bij een laag verbruik. De Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro Competition, die op Audi.nl inmiddels te configureren is, is nu te bestellen vanaf 97.920 euro.
Lees verder

Fiat maakt prijs 500X Sport bekend
De Fiat 500X range is uitgebreid met een nieuw topmodel, de dynamische 500X Sport. Deze is rijker uitgerust, heeft een stoerder uiterlijk, rijdt scherper en heeft meer veiligheidsvoorzieningen. Vanaf vandaag is de Fiat 500X Sport leverbaar voor een introductieprijs van 26.250 euro inclusief 5 jaar kilometervrije garantie.
Lees verder

Autotest: Ford Tourneo Custom
Ford is bezig met quot;elektrificeren quot;. Alle modellen krijgen in meer of mindere mate elektrische aandrijving om op die manier de uitstoot te verlagen en de efficiency te vergroten. Daarbij is het uitgangspunt dat per auto de meest geschikte aandrijfvorm wordt gekozen. Zo worden de Transit Custom en Tourneo Custom voorzien van elektrische aandrijving met hulpmotor.
Lees verder

1e elektrische Lexus debuteert in China
Lexus presenteert zijn eerste volledig elektrische auto (BEV) in China op de 17e Guangzhou International Automobile Exhibition die plaats vindt van 23 november t/m 1 december 2019.
Lees verder

Suzuki start pilot Suzuki Carsharing
Autodelen voor bedrijven, tegen een vast maandbedrag: Suzuki lanceert in samenwerking met WeGo Carsharing Solutions de pilot Suzuki Carsharing. Tijdelijk is het extra interessant: bedrijven kunnen zich namelijk aanmelden voor een gratis proefperiode van drie maanden.
Lees verder