Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: 6,1 miljard euro mrb in 2020

6,1 miljard euro mrb in 2020
De belastingdienst kan het nieuwe jaar ronkend tegemoet zien. In 2020 zullen de autobezitters gezamenlijk 6,1 miljard euro aan motorrijtuigenbelasting afdragen aan de fiscus, 131 miljoen meer dan in het uitlopende jaar, zo berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de begrotingen van het Rijk en de provincies.
Lees verder

Weg die auto
Het aantal personenauto's in ons land mag dan elk jaar groeien, toch zijn er ook mensen voor wie een eigen auto voor de deur niet meer zo nodig hoeft en de daad bij het woord voegen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek CBS zocht over 2017 uit wie die mensen zijn.
Lees verder

Tweede plug-in hybride voor Opel Grandland X
Opel breidt het Grandland X-gamma uit met een tweede plug-in hybride variant. In tegenstelling tot de reeds bekende plug-insmaak is deze tweede stekkervariant voorwielaangedreven.
Lees verder

Renault Clio – Achteruitkijkspiegel
Lars en Cornelis spiegelen deze week vanuit een Renault Clio en hebben het onder andere over de nieuwe Mercedes GLA en EQA, Morgans met aluminium chassis en de dikke Toyota GR Yaris. Verder vinden ze wat van oude diesels in Rotterdam en het verkopen van je privacy in de vorm van voertuigdata beschikbaar stellen aan ANWB en BOVAG.
Lees verder

Sequentiële versnellingsbak - Cornelis schetst
Bij de meeste versnellingsbakken kan er gerust een versnelling overgeslagen worden. Bij de sequentiële versnellingsbak moeten de verzetten altijd op volgorde afgewerkt worden, geen ontkomen aan. Dat klinkt ingewikkeld, maar is het dat ook?
Lees verder

General Motors pompt € 1,35 miljard in fabrieken
The General investeert € 1,35 miljard euro in het klaarstomen van zijn productiefaciliteit in het in de Verenigde Stagen gelegen Wentzville. De fabriek wordt klaargestoomd voor de komst van een nieuwe generatie pick-ups van General Motors.
Lees verder

Honda S2000 klaar voor Tokyo Auto Salon
In januari opent de Tokyo Auto Salon zijn poorten en het is Honda Acces dat er onder meer een S2000 aan de wereld voorstelt.
Lees verder