Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: 'Andere weggebruikers grootste afleiding in verkeer'

'Andere weggebruikers grootste afleiding in verkeer'
Andere weggebruikers en slaperigheid zijn de belangrijkste oorzaken dat mensen zijn afgeleid in het verkeer. Dat concludeert verzekeraar Allianz Direct na onderzoek onder ruim 1.100 mensen.
Lees verder

Volkswagen verhoogt productiedoel elektrische auto's
Dat Volkswagen grote plannen met de ID.-familie heeft, mag ondertussen wel duidelijk zijn. Het merk komt nu echter met concretere cijfers, want een eerder uitgebracht productiedoel is wat bijgeschaafd.
Lees verder

Registraties Audi E-tron gaan door het dak
Dat een flinke uitsprint richting 2020 zou worden ingezet, was al duidelijk. Maar met de 'naderende bijtellings-deadline' druppelen de eerste cijfers nu ook echt binnen. Wat blijkt: bij Audi zijn ze heel druk geweest.
Lees verder

De interessante 'nieuwe' youngtimers van 2020
De zakelijke rijder hoeft niet bij uitstek in een gloednieuwe bijtellingsknaller te rijden, want uiteraard is er ook de youngtimer-regeling nog. In 2020 komt er weer een nieuwe lading modellen voor in aanmerking. De leukste lichten we even uit.
Lees verder

Mazda: 'MX-30 heeft kleine accu wegens CO2-uitstoot'
Mazda hoopt met de MX-30 ook een duit in het EV-zakje te doen, maar het relatief kleine accupakket zorgt nog voor wat gefronste wenkbrauwen. Het blijkt een bewuste keuze van de Japanners om voor een kleine accu te gaan, want Mazda's houdt er een alternatieve visie op na.
Lees verder

NIO onthult gloednieuwe EC6
Als er twee zaken zijn die helemaal van deze tijd zijn, dan zijn het wel SUV's en elektrische auto's. Een combinatie van die twee zien we dan ook steeds vaker en het Chinese NIO is met deze EC6 binnenkort ook van de partij.
Lees verder

Eindejaarsvideo 2019 Deel 9 - Peugeot 208
Frank blikt samen met St├ęphan terug op auto's die nog moeten komen, want fabrikanten stonden hijgend te beloven dat ook hun EV nu echt aanstaande is. Dat alles doen ze in de nieuwe Peugeot 208, want daar viel Frank afgelopen zomer als een blok voor. Over blokken gesproken: hij reed in een blok beton met meer dan 700 pk in de sporen van een oude Franse held. En met een onbekende Chinees naar Parijs.
Lees verder