Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: Autonome VW ID. Buzz in actie tijdens WK voetbal

Autonome VW ID. Buzz in actie tijdens WK voetbal
De Volkswagen ID. Buzz, een retro-reïncarnatie van de wereldberoemde T1, moet in 2022 van de productielijn gaan rollen. Een eerste grote klus voor het busje staat al op de rol: autonoom personenvervoer tijdens het WK voetbal in Qatar.
Lees verder

Suzuki komt met mild hybrid 1.4 Boosterjet
Suzuki heeft een hagelnieuwe benzinemotor in de ontwikkelingskamers staan, een 1.4 Boosterjet die is voorzien van mild hybridtechniek.
Lees verder

'EV-accu's jaarlijks gemiddeld paar procent achteruit'
Nu er steeds meer elektrische auto's op de weg komen, is steeds beter in te schatten hoe deze zich op een langere periode houden. Uit data van Geotab is inmiddels gebleken hoe snel accu's gemiddeld capaciteit verliezen en welke omstandigheden hierin een rol spelen.
Lees verder

Kia K5 beter belicht
Medio november schoof Kia in thuisland Zuid-Korea de hagelnieuwe K5 naar voren, een auto die voor Europa mogelijk interessanter is dan hij lijkt. Vandaag geven de Koreanen meer informatie over de gelikt gelijnde sedan vrij.
Lees verder

Nieuwe elektrische Toyota's vanuit alle hoeken
Toyota heeft grote plannen op EV-gebied. In 2025 wil Toyota jaarlijks zo'n 5,5 miljoen ge├źlektrificeerde modellen en de man brengen en dat betekent niet alleen dat een groot deel daarvan is voorzien van een hybride aandrijflijn, maar dat er ook bergen volledig elektrische modellen in het vat zitten. AutoWeek heeft uit een Japans patentbureau afbeeldingen weten op te duiken van zes nieuwkomers.
Lees verder

Fusie FCA-PSA bijna rond; familie Peugeot akkoord
Fiat Chrysler Automobiles en PSA Groupe staan aan de vooravond van een fusie. Dinsdag is er door beide concerns naar de voorlopige overeenkomst gekeken. Volgens Reuters heeft nu ook de familie Peugeot haar zegen gegeven.
Lees verder

Ford breidt prijslijst Kuga uit
Ford hing eerder al prijskaartjes aan de PHEV-versie van de hagelnieuwe Kuga. De SUV wordt ook met benzinemotoren geleverd en AutoWeek kan als eerste melden wat de Kuga met 1.5 Ecoboost moet gaan kosten.
Lees verder