Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: Europese autoverkopen weer in de lift

Europese autoverkopen weer in de lift
In Europa zijn in november meer auto's verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder. Het aantal registraties steeg vorig maand met 4,9 procent tot bijna 1,2 miljoen auto's, meldt de Europese branchevereniging voor de auto-industrie ACEA.
Lees verder

Luxemburg wil af van reputatie als 'brandstofparadijs'
We hoeven je niet uit te leggen dat je in het buitenland vaak goedkoper uit bent aan de pomp dan hier in Nederland. Dat geldt zeker als je Luxemburg aandoet, want daar is de benzine nog altijd het goedkoopst van heel West-Europa. Reden voor veel mensen die niet in Luxemburg wonen om in het Groothertogdom te tanken. Vooral in de zomer piekt het aantal buitenlandse brandstofafnemers en zij maken zelfs ruim driekwart van alle brandstofafnemers op. Uiteraard profiteert Luxemburg hiervan, maar toch ...
Lees verder

Weblog: Laadpaalnood
Aan dat goede nieuws kleeft een verontrustend kantje. Zelfs als de dit jaar explosief gestegen verkoop van elektrisch door het afnemende bijtellingvoordeel zou stagneren, is overbelasting van het netwerk een kwestie van tijd. Volgend jaar gaat daar stevige congestie optreden, voorspel ik. Geen punt, dan rollen we toch gewoon nieuwe infrastructuur uit? De complicatie, naar ik vrees, is dat het laadnetwerk veel ruimer in zijn jas moet zitten dan een simpele berekening op basis van het aantal ...
Lees verder

Gesnapt: nieuwe elektrische Fiat 500
Fiat heeft grote plannen met de 500. Volgend jaar staat een volledig elektrische versie in de showrooms, maar dat is niet het enige 500-nieuws.
Lees verder

'Moderne diesels essentieel voor uitstootvermindering'
Dieselmotoren worden meer en meer weggezet als de grootste boosdoeners onder de verbrandingsmotoren, maar is dat wel terecht? Volgens Bart Somers van de TU in Eindhoven valt er nog genoeg te zeggen voor het gebruik van dieselmotoren en zijn ze in sommige opzichten zelfs beter dan benzinemotoren.
Lees verder

Hyundai Kona 39 kWh heeft prijskaartje
Hyundai leverde de Kona Electric in ons land in alle gevallen met een 64 kWh groot accupakket. Bij de introductie van de elektrische cross-over was al sprake van de komst van een versie met een kleiner elektrisch hart. Het is die versie waarvan AutoWeek nu exclusief de prijzen kan melden.
Lees verder

Eindejaarsvideo 2019 Deel 8 - Porsche 718 Cayman GT4
Lees verder