Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: Weblog: Golf 8: de laatste?

Weblog: Golf 8: de laatste?
Wie de specificaties van de nieuwe Golf bekijkt, ziet dat de maatvoering zo goed als gelijk is gebleven en het zal mij dan ook niet verbazen als het onderstel zo goed als identiek is aan dat van de Golf 7. Iets soortgelijks gebeurde al bij de overgang van de 5 naar 6, ook daar was niet zo heel veel nieuws onder de zon. In het verleden schreef ik al eens over het gegeven dat de auto in zijn huidige vorm op veel onderdelen is uitontwikkeld. Grote stappen in design worden er niet meer gemaakt, de ...
Lees verder

Volkswagen schetst gefacelifte Atlas
Volkswagen voorziet binnen enkele tijd een van zijn SUV's van een facelift. De straktrekbeurt gaat echter wel aan onze neuzen voorbij.
Lees verder

Vilner geeft Tesla Model 3 bijzonder kleurrijk interieur
Tesla houdt er een behoorlijk minimalistische visie op na als het aankomt op het interieur van haar auto's. Veel mensen zal dat wel aanspreken, maar wie het niks vindt, kan nu bij de heren en dames van Vilner aankloppen.
Lees verder

Ferrari viermaal letterlijk aan de prijs
Ferrari heeft de stickertjes uit de kast getrokken waar het de prijzen van niet één, niet twee, maar van maar liefst vier nieuwe modellen op heeft geschreven. AutoWeek kan als eerste melden wat de F8 Spider, Roma, SF90 én de 812 GTS moeten gaan kosten.
Lees verder

Dít is de gloednieuwe Mercedes-Benz GLA
Mercedes-Benz heeft het doek getrokken van de gloednieuwe GLA. De auto is duidelijk herkenbaar als opvolger van de vorige GLA, maar heeft wel wat meer invloeden van de B-Klasse.
Lees verder

Morgan kust stalen chassis vaarwel
Het Engelse Morgan meldt dat het volgend jaar afscheid neemt van het grotendeels stalen chassis dat het al decennialang toepast in zijn modellen. De kleine fabrikant zegt volgend jaar met nieuwe modellen te komen die van een nieuwe basis gebruikmaken.
Lees verder

Officieel: Mercedes-Benz EQA gaat GLA achterna
Bij Mercedes draait het vandaag helemaal om de digitale onthulling van de gloednieuwe GLA. Maar tijdens de kwartier durende presentatie blikt topman Ola Källenius ook kort vooruit op de geheel elektrische EQA. De gelijkenissen lijken verbluffend groot.
Lees verder