Doorgaan naar hoofdcontent

87 miljoen voor Nederlandse klimaatoplossingen in transport

87 miljoen voor Nederlandse klimaatoplossingen in transport
Minister Van Veldhoven (Milieu en Wonen) trekt 34,5 miljoen euro uit voor transportprojecten die goed zijn voor klimaat en luchtkwaliteit. Met deze subsidie komen Nederlandse transportinnovaties die nog niet op de markt zijn, maar wel zeer kansrijk zijn, versneld van de grond. Ook de betrokken bedrijven (47 miljoen euro) en de EU (5,9 miljoen) dragen bij. De totale investering komt daarmee op ruim 87 miljoen euro, verdeeld over 43 projecten in heel Nederland. Het gaat vooral om machines en voertuigen die draaien op waterstof of op batterijen, en om laadinfrastructuur. Nog in 2020 worden de eerste projecten gerealiseerd.
Lees verder

Nieuwe regelgeving ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vanaf 2020
Vanaf 1 januari 2020 gelden landelijke regels voor gemeenten met milieuzones, kunnen werknemers eenvoudiger een 'fiets van de zaak' leasen en wordt de aanschaf van elektrische busjes voor doelgroepenvervoer fiscaal aantrekkelijker. Dit zijn enkele wijzigingen in de regelgeving op het terrein van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hieronder een selectie van veranderingen per 1 januari 2020.
Lees verder

Proef met weergave gemiddelde brandstofkosten van start
In januari start een Europese proef met de weergave van de gemiddelde brandstofkosten. Als onderdeel van deze proef wordt dan bij acht tankstations in Nederland worden, naast de reguliere prijs per liter brandstof, ook een indicatie van de kosten voor laden of tanken per 100 kilometer weergegeven. Het gaat daarbij niet alleen om diesel, benzine en lpg, maar ook om batterij-elektrisch rijden, rijden op waterstof en rijden op groen gas. De proef is een initiatief van de Europese Unie, en heeft als doel mensen te informeren over de gemiddelde kosten per soort brandstof, zodat zij de beste keuze kunnen maken bij de aanschaf van een auto.
Lees verder

Schone lucht voor 50% gezondheidswinst
In 2030 50% gezondheidswinst door schonere lucht ten opzichte van 2016. Die afspraak tekent minister van Veldhoven (Milieu en Wonen) vandaag in Utrecht met 36 gemeenten en negen provincies. Dit Schone Lucht Akkoord betekent dat mensen langer en gezonder leven. Voorheen waren vooral de verplichte Europese grenswaarden leidend. Met dit akkoord gaat dit kabinet een stap verder: de Europese normen zijn de ondergrens, gezondheidswinst door schonere lucht het doel dat gerealiseerd wordt.
Lees verder