maandag 6 januari 2020

Autoweek: Bijna helft nieuwe auto's Noorwegen in 2019 een EV

Bijna helft nieuwe auto's Noorwegen in 2019 een EV
In Noorwegen genieten volledig elektrische auto's al enkele jaren een enorme populariteit. In 2019 is de verkoop van EV's daar opnieuw flink gestegen en was maar liefst 42 procent van de verkochte nieuwe auto's volledig elektrisch.
Lees verder

Autoverkopen Verenigd Koninkrijk in de min
In het Verenigd Koninkrijk zijn voor het derde jaar op rij minder auto's verkocht dan in het jaar ervoor. In 2019 vonden er 2,3 miljoen nieuwe auto's een eigenaar, 2,4 procent minder dan in 2018.
Lees verder

Autoverkoop België trekt aan, EV blijft achter
In België zijn afgelopen jaar meer auto's verkocht dan in 2018. De totale verkopen komen ook hoger uit dan hier in Nederland. Opvallend is wel dat de Belgen duidelijk veel minder geprikkeld worden om de overstap naar elektrisch rijden te maken.
Lees verder

Occasionverkoop 2019 in de plus
Vorig jaar tekenden Nederlandse consumenten bij autobedrijven 1.195.348 aankoopcontracten van een gebruikte auto. Daarmee werden er meer gebruikte personenauto's verkocht dan in 2018. Dat blijkt uit cijfers die VWE Automotive vandaag vrijgeeft.
Lees verder

Tesla Model 3 volgens Obrist beter met brandstofmotor
Een brandstofmotor toevoegen aan een volledig elektrische auto lijkt nogal een vreemde actie. Toch is het idee soms zo gek nog niet, zeker als de uitstoot en het verbruik beperkt blijft. Dat is wat Obrist wil laten zien met een Tesla Model 3 die zijn elektrokracht niet langer alleen uit de accu's haalt.
Lees verder

Saab 900 2.0i-16 Forty – 1990 – +/- 715.000 km - Klokje Rond
Begin 2019 stond ook een Saab 900 centraal in Klokje Rond. Die zag er van de buitenkant nog prachtig uit, maar de onderkant bleek het gatenkaas. De 900 verdient dus een herkansing. Die van Pepijn heeft nog eens ruim 100.000 kilometer meer op de klok dan de vorige. Als we zijn auto om de hoek zien verschijnen, geven we hem weinig kans op succes. Het concours d'elegance gaat hij er in elk geval niet mee winnen. Maar oordeel niet te snel ...
Lees verder

'Carlos Ghosn vluchtte met kogeltrein uit Tokio'
De voormalige Nissan-topman Carlos Ghosn begon zijn ontsnapping naar Libanon waarschijnlijk door een kogeltrein van Tokio naar Osaka te pakken, meldt het Japanse persbureau Kyodo maandag. Ghosn verscheen op Oudejaarsavond plotseling in de hoofdstad van Libanon, terwijl hij in Tokio onder huisarrest was geplaatst.
Lees verder