dinsdag 7 januari 2020

Autoweek: Duitse autoproductie naar laagste niveau in 23 jaar

Duitse autoproductie naar laagste niveau in 23 jaar
De Duitse autoproductie is vorig jaar naar het laagste niveau in 23 jaar gedaald. De fabrikanten, Volkswagen, BMW en Daimler, produceerden 4,66 miljoen voertuigen. Een daling van 9 procent.
Lees verder

ING: Private lease wint ook in 2020 terrein
Het ING Economisch Bureau doet een interessante voorspelling over de Nederlandse automarkt van 2020. Het zegt te verwachten dat de populariteit van private leasecontracten ook in 2020 nog stevig zal groeien.
Lees verder

Brandstofprijs hard op weg naar record
Wie bij de pomp heeft gestaan deze week, heeft ongetwijfeld gemerkt dat de brandstofprijzen weer behoorlijk in de lift zitten. Het einde van de stijgingen lijkt nog niet in zicht en zelfs het oude record zou wel eens kunnen gaan sneuvelen.
Lees verder

Rolls-Royce draait recordjaar, kondigt Ghost aan
Rolls-Royce heeft in 2019 meer auto's verkocht dan ooit tevoren. Het merk uit Engeland wist vorig jaar in totaal 5.152 stuks af te zetten. Dat is 25 procent méér dan Rolls-Royce verkocht in 2018, zijn vorige recordjaar. Het merk uit Goodwood kondigt tevens aan dat de volgende Ghost nog dit jaar op de markt komt.
Lees verder

Max Verstappen verlengt F1-contract bij Red Bull
Max Verstappen en Red Bull Racing hebben bekendgemaakt dat ze langer samen doorgaan in de Formule 1. De Nederlandse coureur kwam in 2016 bij het topteam terecht en blijft het team trouw tot en met het seizoen van 2023.
Lees verder

'Japan vaardigt arrestatiebevel uit voor vrouw Ghosn'
De Japanse autoriteiten hebben een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de vrouw van oud-Nissan-topman Carlos Ghosn, Carole Ghosn, meldt Kyodo News dinsdag. De voormalig bestuurder vluchtte eind 2019 op spectaculaire wijze uit Japan.
Lees verder

Artega komt met 'elektrische Isetta'
Het heeft was voeten in de aarde gehad, maar het Duitse Artega brengt deze maand nog een volledig elektrische stadsauto op de markt die sterke uiterlijke overeenkomsten vertoont met de Iso/BMW Isetta uit de jaren vijftig.
Lees verder