vrijdag 20 maart 2020

Autoweek: 'EU moet fabrikanten helpen en CO2-eisen uitstellen'

'EU moet fabrikanten helpen en CO2-eisen uitstellen'
De autofabrikanten hier in Europa moeten soms flinke slagen maken om aan de strengere CO2-eisen van de EU te voldoen dit jaar. De coronacrisis maakt dat een enorme klap zwaarder, dus volgt vanuit Italië nu de oproep om die eisen te verruimen.
Lees verder

Concours d'Elegance Villa d'Este uitgesteld
Jaarlijks vindt in het Italiaanse Cernobbio het Concours d'Elegance Villa d'Este plaats. Ook dit jaar lijkt dat gewoon te gaan gebeuren, maar wel op een ander moment dan je misschien gewend bent.
Lees verder

De overheid schiet autobedrijven te hulp: uitstel betaling bpm
De overheid schiet nu ook de autobedrijven te hulp tijdens de corona-crisis. Volgens de Bovag is het voor dealers en importeurs mogelijk om uitstel voor het betalen van belastingen te krijgen.
Lees verder

Weblog: Corona en de stekkerauto
Autofabrieken sluiten, de koper zit in quarantaine. De Chinese markt is ingestort, met enorme gevolgen voor iedereen en in het bijzonder voor Duitse autofabrikanten, die er van 26,9 (Daimler) tot 38,6% (VW) van hun omzetten draaien. Chinese productiefaciliteiten van Hyundai, Kia, Mercedes, Nissan, Renault en VW werden stilgelegd. Volgens de somberste prognoses zou de autoverkoop in China dit jaar met een catastrofale 10% kunnen dalen. VW boekte vorig jaar weer een recordwinst, maar met Mercedes ...
Lees verder

Opel Corsa-e iets goedkoper
Opel breidt de prijslijst van de Corsa-e uit met versies waarvan we wisten dat ze er aan zaten te komen. Vanaf heden is de elektrische hatchback namelijk ook met een 7,4 kW boordlader te krijgen. De versies met 11 kW boordlader worden daarnaast iets duurder.
Lees verder