maandag 9 maart 2020

Autoweek: In het Wild: Lincoln Mark VIII

In het Wild: Lincoln Mark VIII
Dankzij z'n SUV's maakt Lincoln nog steeds enorme bakbeesten, maar de tijden van gigantische sedans en coupé's zijn wel voorbij. Het laatste tweedeurs 'landyacht' was deze Mark VIII, waarvan dit exemplaar enkele jaren geleden in Nederland is aangespoeld.
Lees verder

De Vluchtstrook: de derde zijruit van de Volvo XC70
Tegenwoordig zijn opgehoogde varianten van bestaande modellen niet meer weg te denken uit het autolandschap. Volvo was één van de pioniers met de V70 XC, waarvan de tweede generatie een aantal eigenaardigheden heeft.
Lees verder

Mild hybrid - Cornelis schetst
Bij auto's met een hybride aandrijflijn denken we al snel aan auto's die onder bepaalde omstandigheden alleen door de elektromotor aangedreven worden. Bij de mild hybrids is dat niet het geval, daar doet de elektromotor alleen mee ter ondersteuning van de verbrandingsmotor. Dat klinkt ingewikkeld, maar is het dat ook?
Lees verder

Blik to the Future: Dacia Sandero
De Dacia Sandero en Logan draaien alweer ruim zeven jaar mee en moeten er nog een jaartje tegenaan. In 2021 staat de gloednieuwe derde generatie klaar om z'n voorganger af te lossen. Daarvoor giet Dacia het bekende uiterlijk in een eigentijdsere vorm, maar van een echte revolutie is geen sprake. Qua basis geldt dat wel, want naar alle waarschijnlijkheid troont de nieuwe Sandero eindelijk niet meer op de basis van een stokoude Renault Clio.
Lees verder

Nieuwe Opel Mokka X betrapt!
Opel mag nu het onder de vleugels van Groupe PSA opereert vrijelijk graaien in het Franse onderdelenmagazijn en dat betekent dat ook de nieuwe Mokka X op Franse leest geschoeid zal zijn. Onze spionagefotograaf heeft een eerste testexemplaar van de nieuwe Mokka X in beeld gekregen.
Lees verder