donderdag 19 maart 2020

Autoweek: Tritium: de eerste elektrische supercar uit Finland

Tritium: de eerste elektrische supercar uit Finland
Als alles meezit, vindt in juni in Monaco supercar-evenement Top Marques plaats. Tijdens dit jaarlijks terugkerende walhalla voor liefhebbers van exotische modellen, nieuw of oud, maakt de wereld straks kennis met de eerste volledig elektrische supercar uit Finland. De Tritium.
Lees verder

Mazda RX-Vision herleeft als GT3 in Gran Turismo Sport
De Mazda RX-Vision werd in 2015 aan de wereld voorgesteld als voorbode van een nieuwe sportauto met wankelmotor. De bloedmooie coupé kreeg veel lof, maar helaas geen concreet vervolg. In de digitale wereld herleeft het model nu wel, als RX-Vision GT3 Concept.
Lees verder

Autofabrikanten sluiten Noord-Amerikaanse fabrieken wegens coronavirus
Dat de coronacrisis naast grote gevolgen voor mensen ook een heftige impact heeft op de wereldwijde industrie, mag geen verrassing meer heten. Afgelopen dagen sloten diverse fabrikanten de poorten van hun Europese productielocaties en die trend zet zich nu door in de Verenigde Staten.
Lees verder

Tesla, GM en Ford willen beademingsapparatuur bouwen
Nu vrijwel alle autoproductielijnen stil (komen te) liggen, kijken meerdere fabrikanten naar nieuwe mogelijkheden. In Noord-Amerika kijken in ieder geval twee merken naar de productie van medische apparatuur. Elon Musk laat ook van zich horen.
Lees verder

Scuderia Cameron Glickenhaus hint naar 'betaalbare' kitcar
De eigenwijze autobouwer Scuderia Cameron Glickenhaus begaat weer eens onontgonnen terrein. Het bedrijfje hint op z'n Facebookpagina naar een enigszins bereikbare kitcar die het midden houdt tussen een terreinbuggy en een SCG 004S, de 'instap-supercar' van het merk.
Lees verder