vrijdag 20 maart 2020

Autozine: Autotest: Ford Focus ST

Autotest: Ford Focus ST
Wie op zoek is naar een compacte snelle auto staat voor een bijzondere keuze. Bij alledaagse auto's draait het om functionaliteit, kosten en andere rationele zaken. Bij een quot;hot hatch quot; draait het maar om één ding: emotie. Ford gaat daarbij zo ver dat het claimt dat de Focus ST het meeste rijplezier biedt van alle sportieve compacte auto's. Een snelle testrit moet aantonen of de ST dat kan waarmaken...
Lees verder

Volvo zet trein in voor intern-transport
Volvo realiseert een significante CO2-besparing door het transport zo veel mogelijk via het spoor te laten verlopen in plaats van over de weg. Met name in Europa, waar vrachtwagens een grote rol spelen bij de distributie van nieuwe voertuigen, zal de overstap van wegtransport naar het spoor een grote impact hebben. Door te kiezen voor transport via het spoor heeft Volvo de CO2-uitstoot op de route tussen de fabriek in Gent (Belgie) en een speciaal gebouwd depot in Noord-Italie met bijna 75% weten te reduceren.
Lees verder

Opel opent orderboeken Insignia 2020
De vernieuwde Opel Insignia is vanaf nu te bestellen. Klanten kunnen het vlaggenschipmodel van Opel bestellen als Grand Sport (sedan), Sports Tourer (stationwagon). De extra dynamische GSi is beschikbaar in beide carrosserievarianten. Opel levert diverse uitrustingsniveaus: van de Edtion, via de Ultimate tot en met de sportief getinte GS Line. Hiernaast zijn speciaal voor de zakelijke rijder Business en Business Elegance leverbaar. De prijzen beginnen bij 36.699 euro.
Lees verder

Kia introduceert nieuwe Sorento 2020
Kia geeft de belangrijkste feiten vrij over de gloednieuwe Sorento. De eerste van een nieuwe generatie SUVs van Kia krijgt een Smartstream hybride aandrijflijn. De SUV belooft daarbij het allerlaatste op het gebied van infotainment, connectiviteit en assistentiesystemen. Hij komt vanaf eind zomer 2020 naar Nederland met verschillende geelektrificeerde aandrijflijnen.
Lees verder

Range Rover viert 50 jarig bestaan
Land Rover viert het gouden jubileum van de Range Rover met een groot, ijskoud kunstwerk op de testfaciliteit in Arjeplog, vlakbij de poolcirkel in Zweden. Het 260 meter brede kunstwerk vult het midden van de ronde testbaan, waar alle toekomstige Land Rover-modellen tot het uiterste worden getest tijdens de ontwikkeling.
Lees verder

Skoda introduceert 4e generatie Octavia
De vierde generatie van de Skoda Octavia is klaar voor de start. Skodas bestseller is nog ruimer, 100% connected en leverbaar met de nieuwste assistentiesystemen. De nieuwe Skoda Octavia Combi wordt in april 2020 op de markt verwacht en de hatchback in de loop van mei 2020. Informatie over de voor Nederland beschikbare motoren en prijzen wordt in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.
Lees verder

Verkoop Polestar 2 gestart
Hij was al te reserveren en is nu ook officieel te koop in Nederland: de Polestar 2. Sinds de lancering in 2019 hebben vele Nederlanders een exemplaar gereserveerd. De levering van deze gereserveerde exemplaren begint naar verwachting medio juli 2020.
Lees verder