Doorgaan naar hoofdcontent

Autozine: Mercedes-Benz C111 bestaat 50 jaar

Mercedes-Benz C111 bestaat 50 jaar
De Mercedes-Benz C 111 bestaat 50 jaar. De auto deed dienst als laboratorium op wielen voor de ontwikkeling van de wankelmotor en het testen van nieuwe technologieen en, niet in de laatste plaats, een legendarische recordauto. Het model uit de tweede ontwikkelingsfase, de C 111-II met 275 kW (350 pk) M 950-F wankelmotor met vier rotoren (vier keer 602 cm3 inhoud), viert dit jaar een bijzonder jubileum.
Lees verder

Productie Polestar 2 gestart in China
Polestar is begonnen met de productie van de Polestar 2 in Luqiao, China. De nieuwe crossover is de eerste elektrische auto die in deze fabriek wordt gebouwd. De eerste exemplaren worden geleverd aan Europa, gevolgd door China en Noord Amerika.
Lees verder

Aston Martin ontwikkelt V6 hybride
Aston Martin heeft details bekend gemaakt van de zelfontworpen V6-motor. In eerste instantie is het aggregaat ontwikkeld voor gebruik in een nieuwe reeks sportwagens met middenmotor, te beginnen met de Aston Martin Valhalla in 2022. Met codenaam TM01, ter ere van Aston Martins illustere technicus uit de jaren 50 en 60, Tadek Mare, heeft de motor inmiddels uitgebreide tests op de testbank doorlopen, terwijl het team verder werkt aan de ontwikkeling van de eerste in-huis ontworpen motor van het Britse luxemerk sinds 1968.
Lees verder

Autotest: Opel Corsa-e
Opel wil geavanceerde techniek bereikbaar maken voor een groot publiek. Maar als het over elektrische auto's gaat is dat een uitdaging. Elektrische auto's zijn immers kostbaar en voor velen zijn ze ingewikkeld en vreemd. Opel belooft nu de oplossing te bieden met de quot;Corsa-e quot;. Is de Corsa-e inderdaad de elektrische auto voor het grote publiek?
Lees verder

Volkswagen prijst T-Roc Cabrio
De Volkswagen T-Roc Cabrio is per direct te bestellen. Hij komt in twee uitvoeringen en is leverbaar vanaf 36.600 euro. De eerste exemplaren komen nog deze lente naar Nederland. De T-Roc Cabrio combineert de eigenschappen van een SUV, zoals het robuuste design en de hoge zitpositie, met de vrijheid van rijden in een cabriolet. De attractie van de nieuwe T-Roc Cabrio is de softtop, die in nog geen 10 seconden elektrisch te openen is, ook tijdens het rijden bij snelheden tot 30 km/u.
Lees verder

Suzuki prijst vernieuwde Ignis
Suzuki maakt de prijzen bekend van de vernieuwde Ignis. De compacte SUV van Suzuki is leverbaar vanaf 16.750 euro. In mei 2020 staat de nieuwe Ignis bij de dealer, maar bestellen kan per direct.
Lees verder

Hyundi toont interieur nieuwe i20
Eerder onthulde Hyundai de derde generatie van de i20. Nu toont Hyundai ook het interieur. Het interieur van de nieuwe Hyundai i20 is in geen enkel opzicht te vergelijken met zijn voorganger. Hyundai kiest voor een slank interieurdesign, een hoger geplaatst dashboard en ingebouwde sfeerverlichting, waardoor een ruimtelijk gevoel ontstaat. Een designhoogtepunt zijn de opmerkelijke, horizontale lamellen die het hoger geplaatste, prominente dashboard bedekken en de visuele breedte van het interieur versterken.
Lees verder