maandag 2 maart 2020

Autozine: Mercedes-Benz introduceert GLA 45

Mercedes-Benz introduceert GLA 45
Mercedes-Benz introduceert de GLA 45 4MATIC+ (brandstofverbruik gecombineerd: 9,2-9,1 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 211-209 g/km) en GLA 45 S 4MATIC+ (brandstofverbruik gecombineerd: 9,3-9,2 l/100 km; CO2- emissie gecombineerd: 212-210 g/km). De 2,0 liter motor in deze GLA is de krachtigste in serie geproduceerde viercilinder turbomotor en is leverbaar in twee vermogens- en koppelvarianten. Zelfs het basismodel met 285 kW (387 pk) is al krachtiger dan het vorige model. Het S-model met een vermogen van 310 kW (421 pk) staat garant voor een aanzienlijk hoger prestatieniveau.
Lees verder

Hyundai start productie Kona in Tsjechie
Hyundai is klaar voor de productie van de KONA Electric in zijn Tsjechische fabriek Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o. (HMMC) in Nosovice. In maart 2020 zullen de eerste volledig elektrische compacte SUVs daar van de band rollen. De productie van het accupakket gaat eveneens plaatsvinden in Europa, zodat een stabiele toevoer van batterijen voor de KONA Electric is gegarandeerd.
Lees verder

AIWAYS maakt verkoopmodel bekend
AIWAYS heeft bevestigd dat zijn nieuwe U5, een volledig elektrische SUV, in Europa uitsluitend zal worden aangeboden op basis van een direct-to-consumer verkoopmodel in plaats van verkoop en leasing via traditionele autodealers.Dit nieuws komt in aanloop naar de marktintroductie van de voor productie geschikte Europese versie van de U5. Dit gebeurt tijdens de Autosalon van Geneve 2020, waar AIWAYS ook zijn eerste zakelijke partners voor Europa zal introduceren.
Lees verder

Audi introduceert e-tron Edition
Audi introduceert speciaal geprijsde editions voor de e-tron en e-tron Sportback. Aan de basis van het gamma staat de e-tron edition, die elektrisch rijden bij Audi nu leverbaar maakt vanaf 62.700 euro. Ook de compleet nieuwe Audi e-tron Sportback is direct te bestellen als edition, Business edition, Business edition Plus en S edition, vanaf 65.100 euro. Daarmee zijn direct ook de prijzen van de e-tron Sportback bekend.
Lees verder

Rij-impressie: Opel Astra
Autofabrikanten hebben huiswerk gekregen. Vanaf 2020 moet de CO2-uitstoot drastisch omlaag. Omdat  Opel sinds kort deel uitmaakt van de PSA-groep is het bovendien wenselijk dat zo veel mogelijk onderdelen van het moederbedrijf worden gebruikt. Kortom: de Opel Astra is vernieuwd voor modeljaar 2020.
Lees verder

Autotest: DS 7 Crossback
Bij de modellen van DS draait het om twee dingen: vormgeving en comfort. Tijdens de eerste kennismaking met de DS 7 Crossback wist deze grote SUV (Sports Utility Vehicle) op beide punten te overtuigen. Bovendien doet DS niet alleen wat het belooft, het doet het ook op een geheel eigen wijze. Nu introduceert DS zogenaamde quot;E-Tense quot;-uitvoeringen. Wat is de meerwaarde daarvan?
Lees verder

Renault presenteert MORPHOZ
Renault presenteert de MORPHOZ. Dit futuristische model vertegenwoordigt de visie van Renault op het gebied van persoonlijke, connected en elektrische mobiliteit voor de jaren na 2025. Het voertuig gaat als MORPHOZ door het leven en is gebaseerd op het modulaire CMF-EV-platform van de Alliantie. Dit platform is geschikt voor verschillende configuraties op het gebied van vermogen, capaciteit, actieradius, gebruikersopties en bagageruimte. De MORPHOZ vertegenwoordigt Familie in de Life Cycle designstrategie van Renault.
Lees verder