dinsdag 3 maart 2020

Autozine: Volvo V60 verbeterd voor modeljaar 2020

Volvo V60 verbeterd voor modeljaar 2020
Volvo voert modelwijzigingen door voor de Volvo V60 (Cross Country) modeljaar 2020. De elektrificering van het motorprogramma wordt gemaximaliseerd nu alle uitvoeringen van de V60 een deels elektrische aandrijving krijgen. Het is de volgende stap in de aankondiging die Volvos CEO Hakan Samuelsson in 2017 deed dat Volvo geen nieuwe dieselmotoren meer zal maken en in plaats daarvan zal investeren in elektrische en hybride autos.
Lees verder

Peugeot 208 is Auto van het Jaar 2020
De Peugeot 208 is door 60 Europese vakjournalisten verkozen tot Auto van het Jaar 2020. De jury prees het motoraanbod, dat klanten de keuze biedt uit elektrisch, benzine of diesel. De juryleden waren ook enthousiast over het gedurfde design en de technologie in de nieuwe Peugeot 208. Het was al een bestseller en nu ook de eerste van de 2-serie van Peugeot die deze prestigieuze prijs krijgt. De nieuwe 208 is de 6e Peugeot die de titel Auto van het Jaar mag dragen.
Lees verder

Alfa Romeo Giulia nu ook als GTA
Ter gelegenheid van de 110e verjaardag verrast Alfa Romeo met de Giulia GTA.De lettercombinatie GTA staat voor Gran Turismo Alleggerita (alleggerita is de Italiaanse term voor lichter gemaakt) en is ontstaan in 1965 met de komst van de Giulia Sprint GTA, een speciale versie van de Sprint GT. De als pure sportwagen ontworpen GTA werd dat jaar op de RAI-autotentoonstelling in Amsterdam gepresenteerd. Nu, in 2020, keert de naam GTA terug.
Lees verder

CUPRA introduceert Formentor
Met de Formentor onthult CUPRA het eerste model dat volledig door het merk zelf is ontwikkeld. In de Formentor zouden de dynamiek van een sportauto en het gebruiksgemak van een SUV samen met de styling van een coupe samenkomen. De Formentor is er naar keuze met een 228 kW / 310 pk sterke benzinemotor of met een plug-in hybride aandrijflijn met een systeemvermogen van 180 kW / 245 pk.
Lees verder

Dacia toont Spring Concept
Dacia introduceert de Spring. Deze 100% elektrisch aangedreven showcar met vier zitplaatsen is een voorproefje van de eerste elektrische auto van Dacia die in 2021 op de markt komt. Het zou bovendien de voordeligste elektrische auto van Europa worden.
Lees verder

BMW onthult i4 Concept
BMW onthult de i4 Concept. Het is een voorbode van de i4, waarvan de productiestart gepland staat voor 2021. De Concept i4 is het eerste model met de nieuwe vormtaal van BMW. Het nieuwe logo dat wordt gebruikt voor communicatie vormt de basis voor de badge op de BMW Concept i4. Zijn driedimensionale en transparante vormgeving past helemaal bij het uiterlijk en laat de speciale carrosseriekleur Frozen Light Copper nog beter tot uiting komen. De conceptauto geeft een beeld van de toekomst als het gaat om esthetiek, technologie en innovatie. En hij laat het designpotentieel zien binnen het merk BMW.
Lees verder

Elektrische SUV van Volkswagen heet ID.4
De ID.4, de eerste elektrische SUV van Volkswagen, is in aantocht. De laatste versie van het prototype is vandaag gepresenteerd, en de onthulling van de productieversie volgt later dit jaar. De ID.4, die voorkomt uit studiemodel ID.CROZZ, is de eerste elektrisch aangedreven compacte SUV van Volkswagen. Hij maakt net als de ID.3 gebruik van het modulaire MEB-platform dat Volkswagen speciaal voor elektrische modellen heeft ontwikkeld.
Lees verder