Doorgaan naar hoofdcontent

Autofans: Prototypetest: Mazda MX-30 (2020)

AUTOFANS
Prototypetest: Mazda MX-30 (2020)
Begin dit jaar kregen we de eerste elektrische Mazda op het autosalon van Brussel te zien. Die MX-30 moet zowat de belangrijkste nieuwigheid van het merk zijn sinds de MX-5. Want hoewel de Japanners de kar van de EV steeds van zich afduwden springen ze er nu toch op. Autofans ging op pad met een prototype.
Lees verder

Porsche: opnieuw manuele versnellingsbak voor 911
Juich, puristen, juich! Als onderdeel van een kleine modelupdate introduceert Porsche opnieuw een manuele versnellingsbak op zijn 911. Die telt net als voordien zeven verzetten.
Lees verder

Elektrische Opel Vivaro-e geraakt 330 kilometer ver
Ook bestelwagens ontsnappen niet aan de strengere CO2-regels. Steeds meer constructeurs stappen over op stroom, en mikken op busjes die je pakjes elektrisch aan huis brengen.
Lees verder

Gelekt: BMW 5 Reeks facelift (2020)
Gisteren gooide de nieuwe generatie 2 Reeks zich nog potentieel te grabbel, vandaag staat de opgefriste 5 Reeks in vol ornaat op het internet. Met aangescherpt bumperwerk maar zonder gigantische grille... Oef.
Lees verder

Toyota heeft officieel 15 miljoen (!) hybrides verkocht (2020)
In 1997 startte Toyota aan haar hybrideverhaal met de lancering van de eerste generatie Prius. Een auto die zijn tijd ver vooruit was op aandrijfvlak. Een pionier die er voor heeft gezorgd dat Toyota met trots kan zeggen dat het anno 2020 meer dan 15 miljoen hybrides heeft verkocht. Bijna één op vijf daarvan rijdt rond in Europa.
Lees verder