Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: Bewegings(on)vrijheid van het wiel - Cornelis schetst

Bewegings(on)vrijheid van het wiel - Cornelis schetst
Ten opzichte van de auto kan een wiel in drie richtingen bewegen en ook in drie richtingen draaien. Van de bewegingen is er slechts één gewenst: de verticale. En van de verdraaiingen willen we alleen dat er gestuurd kan worden, oftewel alleen verdraaien om de verticale as. Dat klinkt ingewikkeld, maar is het dat ook?
Lees verder

Racelegende Sir Stirling Moss overleden
Voormalig Formule 1-coureur Stirling Moss is zondag overleden. De Brit werd negentig jaar. Moss was al lange tijd ziek. Vanwege zijn broze gezondheid vertoonde hij zich sinds 2018 niet meer in het openbaar.
Lees verder

Metamorfose voor Roewe RX5
De Chinese fabrikant Roewe breidt zijn leveringslijst uit met de RX5 Plus, een gefacelifte variant van de RX5. Toch is er iets bijzonders aan de hand. De komst van de RX5 Plus brengt het RX5-gamma namelijk opeens op drie modellen.
Lees verder

10 miljoen keer Toyota RAV4
Dat de RAV4 voor Toyota een schot in de roos is gebleken, blijkt wel uit de jaarlijkse verkoopstatistieken van de Verenigde Staten. Niet alleen in de Verenigde Staten, ook internationaal gezien is Toyota's SUV een succesnummer. Sinds 1994 zijn er - verspreid over vijf generaties - namelijk tien miljoen exemplaren van verkocht.
Lees verder

Acht keer op (virtueel) bezoek bij een automuseum
Door het wereldwijde coronavirus zijn vrijwel alle musea gesloten. Laat dat nou net een leuk uitje zijn tijdens de Paasdagen. Maar wees niet getreurd, bij verschillende musea kun je virtueel ook een rondje langs de rijke historie maken. Tijd voor een kleine virtuele wereldreis!
Lees verder