dinsdag 14 april 2020

Autoweek: In het Wild: Jaguar XJ Coupé (1977)

In het Wild: Jaguar XJ Coupé (1977)
Klassieke Jaguars XJ fleuren het Nederlandse straatbeeld gelukkig nog regelmatig op. De coupéversies ervan zijn echter een stuk zeldzamer. Hoog tijd dus om dit rode exemplaar eens in het zonnetje te zetten.
Lees verder

Volkswagen Tayron X is nieuwe coupé-SUV
Volkswagen breidt zijn leveringsgamma uit met de Tayron X, een zogenoemde SUV met een coupé-achtige daklijn. Slecht nieuws voor wie er hebberig van wordt: de Tayron X komt niet naar Europa.
Lees verder

McLaren Senna krijgt krachtinjectie
Je zou denken dat een ruim een € 1 miljoen kostende en 800 pk sterke lichtgewicht hypercar van McLaren krachttechnisch wel prima in de slappe was zit, maar niet iedereen is het daar mee eens. Tuner Novitec acht het namelijk nodig de tot 500 stuks gelimiteerde - en al uitverkochte - Senna een krachtkuur te geven.
Lees verder

Particulieren meest merktrouw aan Mazda, Toyota en Volvo
In Nederland houdt gemiddeld 68 procent van de kopers van een nieuwe auto vast aan het merk waarin ze daarvoor rijdt. Bestuurders van een Mazda spannen de kroon: 83 procent van de particuliere klanten in 2019 reed al in een auto van dat merk.
Lees verder

Tien gebruikte plug-ins voor minder dan 20.000 euro
Er was een tijd dat een plug-inhybride rijden vooral voor vermogende of zakelijke autorijders was weggelegd. Tegenwoordig is de markt voor tweedehands plug-ins aardig uitgebreid en wordt particuliere aanschaf voor steeds meer mensen bereikbaar. Tijd om eens te kijken wat er voor maximaal € 20.000 inmiddels te halen valt.
Lees verder