maandag 6 april 2020

Autoweek: Zuigerveren - Cornelis schetst

Zuigerveren - Cornelis schetst
Om verbrandingsgassen boven de zuiger te houden moet de ruimte tussen de zuiger en de cilinderwand afgedicht worden. En om de zuiger soepel door de cilinder te laten bewegen is een dun olielaagje van levensbelang. Zowel dat afdichten als het regelen van de smering gebeurt met zuigerveren. Dat klinkt ingewikkeld, maar is het dat ook? Zuigerveren zien er op het eerste gezicht uit als vrij simpele ringen, toch zijn ze voor het functioneren van een verbrandingsmotor van essentieel belang. Ongeacht ...
Lees verder

Blik to the Future: Hyundai 45
Hoewel Hyundai met de Kona en Ioniq Electric uiteraard al een puntje van de EV-taart meepakt, is het wachten nog op een puur als EV ontwikkeld model. Die mogen we verwachten in de vorm van deze '45'. Die luidt een nieuw hoofdstuk in, met een knipoog naar het verleden.
Lees verder

Volkswagen schrapt 4Motion-versies Tiguan Allspace
Volkswagen zet een streep door de vierwielaangedreven versies van de Tiguan Allspace, de ruimere variant van de reguliere Tiguan. Alle 4Motion-versies komen per direct te vervallen.
Lees verder

Facelift voor Audi A4 L
Medio vorig jaar voerde Audi een facelift door op de A4, een opfrisronde waarbij in Ingolstadt hardhandiger aan het uiterlijk werd geschaafd dan bij eerdere updates. Nu is ook de A4 L, dus de A4 met langere wielbasis, optisch gemoderniseerd.
Lees verder

Genesis teast nieuwkomers
Genesis heeft de smaak te pakken. Het luxemerk van Hyundai dat vooralsnog vooral in Noord-Amerika en Zuid-Korea actief is, laat in een video een deel van zijn toekomstige modellen zien.
Lees verder