Doorgaan naar hoofdcontent

Autozine: Audi lanceert nieuwe occasionsite

Audi lanceert nieuwe occasionsite
Audi heeft een nieuwe occasionwebsite gelanceerd. Op het nieuwe digitale platform presenteert het merk ruim 2.000 Audi Selectie :plus-occasions. Audi is het eerste Duitse premiummerk dat start met online occasionverkoop, waarbij de aangeschafte Audi gratis door de dealer thuis wordt afgeleverd.
Lees verder

Mercedes kijkt terug op 100 jaar motoren
Innovatieve aandrijfconcepten luidden het begin van de automobielhistorie in. De eencilindermotor waarvoor Gottlieb Daimler 135 jaar geleden, op 3 april 1885, patent aanvroeg, was een klassiek voorbeeld van een vonk die op alle fronten ontbrandde. Vanwege de uiterlijke gelijkenis kreeg de baanbrekende verbrandingsmotor de bijnaam staande klok (Standuhr). De krachtbron was compact, lichtgewicht en de eerste hoogtoerige benzinemotor die 0,37 kW/0,5 pk bij 700 t/min putte uit een cilinderinhoud van 264 cm3.
Lees verder

Autotest: Lexus RX
De Lexus RX onderscheidt zich van de concurrentie dankzij typisch Japanse vormgeving en hybride-aandrijving. In de vijf jaar dat de RX nu op de markt is heeft de concurrentie steeds meer werk gemaakt van de vormgeving en is de RX niet langer uniek met hybride-aandrijving. Hoe houdt Lexus deze grote SUV concurrerend in 2020?
Lees verder

Afgedankte auto voor 98,4% gerecycled
Alle afgedankte autos in Nederland worden gerecycled en vrijwel alle materialen worden hergebruikt. Autodemontagebedrijven, shredderbedrijven en recyclingbedrijven hebben in 2019 een recyclingpercentage van 98,4% gerealiseerd. Deze recyclingprestatie van de autorecyclingketen in Nederland staat in het recent gepubliceerde duurzaamheidsverslag van ARN.
Lees verder

Volkswagen hervat productie ID.3
De Volkswagen-fabriek in de Duitse stad Zwickau hervat geleidelijk de productie van elektrische autos. De productie van de volledig elektrische ID.3 is donderdag 23 april 2020 hervat, zij het met een verminderde capaciteit en een lagere productiesnelheid. Er zijn talrijke maatregelen genomen.
Lees verder

Opel private lease nu ook online
Opel introduceert een nieuwe Online Bestelmodule, waarmee klanten vanuit huis een nieuwe Opel met private lease bestellen. De Online Bestelmodule is zo eenvoudig mogelijk gehouden en bestaat uit slechts enkele stappen. Na het configureren van een nieuwe Opel kan direct het contract worden afgehandeld en de bestelling van de nieuwe Opel worden afgerond.
Lees verder

Autotest: Smart ForTwo EQ
Smart richt zich vanaf het eerste begin van het merk op stadsauto's. Gaandeweg werden die stadsauto's steeds slimmer. Ze kregen meer verfijning, geavanceerdere techniek en ook het uiterlijk ging met de tijd mee. Inmiddels zijn alle modellen van Smart elektrische auto's. Toch zag Smart voor modeljaar 2020 weer kans voor verbeteringen. Is de quot;Smart ForTwo EQ quot; nog slimmer geworden?
Lees verder