Doorgaan naar hoofdcontent

Autozine: Audi stopt met DTM

Audi stopt met DTM
Audi ontwikkelt zich als aanbieder van premiummobiliteit met een CO2-neutrale basis, en in lijn daarmee herziet het merk zijn traditionele autosportprogramma. Aan het einde van het 2020-seizoen zet Audi een punt achter het DTM-programma. De Raad van Bestuur van Audi AG heeft dit besluit vandaag kenbaar gemaakt aan de organisatie van de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM). Na dit seizoen gaat Audi zich volledig focussen op de Formule E en op de support aan klantenteams.
Lees verder

Mazda kijkt terug op nalatenschap
Het kiezen voor de onconventionele en vaak uitdagende weg om rijplezier te verbeteren zit in het DNA van elke medewerker van Mazda. Het bewijs is te vinden in de recordboeken en historische kronieken die vol staan met voorbeelden van een autofabrikant die gedecideerd is om de dingen op zijn eigen manier te doen. De records, mijlpalen en andere legendarische hoogtepunten zijn even divers als talrijk, omdat ze zijn gevestigd binnen een breed scala aan activiteiten.
Lees verder

Opel Vivaro-e leverbaar vanaf zomer 2020
De nieuwe Vivaro-e is de eerste volledig elektrische bedrijfswagen van Opel. Het model komt op een gunstig moment op de markt, want in veel gebieden is emissievrije levering van goederen en diensten een absolute must. De Vivaro-e is bij uitstek bedoeld voor zogeheten last mile delivery. Opel levert de Vivaro-e in drie lengte- en diverse carrosserievarianten. Dankzij een doordachte constructie doet de batterij-elektrische Vivaro-e wat praktisch gebruiksgemak betreft niet onder voor een reguliere Vivaro met dieselmotor. Beide versies rollen van dezelfde productielijn uit de dezelfde fabriek.
Lees verder

Ford Puma nu ook met automaat
De Ford Puma is er nu ook met PowerShift-automaat. De Puma met PowerShift is vanaf nu te bestellen bij de dealer. De transmissie met dubbele koppeling is leverbaar in combinatie met de 92kW / 125pk sterke 1.0 EcoBoost benzinemotor en noteert een brandstofverbruik van 4.9-5.0 l / 100km (NEDC). Mede door zijn geringe verbruik (en uitstoot) kent de automaat een geringe meerprijs en is hij leverbaar vanaf 28.650 euro.
Lees verder

Audi introduceert A6 Avant PHEV
In navolging van de sedan wordt ook de Audi A6 Avant nu in een plug-in hybridevariant leverbaar. Deze A6 Avant 55 TFSI e Quattro Competition kan ook 51 kilometer (WLTP) volledig elektrisch rijden.
Lees verder

Toyota verkoopt 15 miljoenste hybride
Toyota Motor Europe heeft in Europa meer dan 2,8 miljoen hybridemodellen verkocht een mijlpaal sinds de introductie van het eerste model in 1997, de Toyota Prius. Wereldwijd staat de teller op ruim 15 miljoen exemplaren. Vorig jaar was van alle wereldwijde Toyota verkopen meer dan de helft een hybridemodel, namelijk 52 procent. In West-Europa bedraagt dit percentage 63 procent. Het aanbod is dan ook groot. In Nederland gaat het om negen modellen waaronder de Toyota Yaris, Corolla, de Camry en RAV4.
Lees verder

Citroen maakt specificaties Ami bekend
Citroen onthulde eind februari de nieuwe Ami: een 100% elektrische oplossing voor stedelijke mobiliteit die voor een groot publiek toegankelijk is. De Ami maakt als tweede model deel uit van het elektrische offensief dat Citroen in 2020 lanceert. De Ami kan in Frankrijk vanaf 11 mei 2020 online besteld worden, 24 uur per dag, zeven dagen per week, vanuit huis.
Lees verder