zaterdag 4 april 2020

Autozine: BYD ontwikkelt bladbatterij

BYD ontwikkelt bladbatterij
BYD heeft de lancering van de bladbatterij aangekondigd, een ontwikkeling die de bezorgdheid over de veiligheid van batterijen in elektrische voertuigen moet verminderen. Tijdens een online lancering met als thema The Blade Battery - Unsheathed to Safeguard the World, zei Wang Chuanfu, voorzitter en president van BYD, dat de bladbatterij BYDs gedrevenheid benadrukt om problemen op het gebied van de veiligheid van batterijen op te lossen en tegelijkertijd de veiligheidsnormen voor de hele branche opnieuw te definieren.
Lees verder

Mazda CX-30 / MX-30 winnen Red Dot Award
De Mazda CX-30 en MX-30 zijn beide onderscheiden met een Red Dot: Product Design 2020 Award. De compacte SUV CX-30 en Mazdas eerste volledig elektrische auto, de MX-30, zijn daarmee toegetreden tot de groeiende lijst van bekroonde Mazda modellen ontworpen volgens de Kodo, Ziel van Beweging designtaal. De Mazda CX-30 is het tweede productiemodel dat is ontworpen volgens de doorontwikkeling, de nieuwe fase in het Kodo designthema, dat zijn oorsprong vindt in de traditionele Japanse esthetiek.
Lees verder

Skoda Octavia eerst als First Edition
De vierde generatie van de Skoda Octavia is klaar voor de start. Helemaal nu Skoda Nederland de prijzen van het introductiemodel bekend heeft gemaakt. Er is een Octavia First Edition vanaf 33.490 euro. De Combi First Edition kent een instapprijs van 34.790 euro.
Lees verder

AIWAYS U5 straks online te bestellen
AIWAYS, een in Shanghai gevestigde aanbieder van oplossingen voor persoonlijke mobiliteit, gaat vanaf eind april 202 online bestellingen aannemen van Europese consumenten voor zijn volledig elektrische SUV U5. Middels een aanbetaling is de U5 verkrijgbaar op basis van een direct-to-consumer-distributiemodel, en dus niet via winkels of traditionele autodealers. AIWAYS maakt in april bekend op welke Europese markten de U5 in de voorverkoop gaat en hoe hoog de aanbetaling bedraagt.
Lees verder

Citroen C5 Aircross 130 pk bij dealer
De Citroen C5 Aircross SUV met driecilinder Puretech benzinemotor en 8-traps automaat is gearriveerd bij de dealers.De Business heeft een vanafprijs van 35.590 euro en de Business Plus is er vanaf 37.590 euro.
Lees verder

Mazda CX-30 als 100th Anniversary Edit
Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de onderneming lanceert Mazda binnenkort een speciale editie van de CX-30 onder de naam 100th Anniversary Edition, die het unieke karakter van de allereerste personenauto van het merk, de R360 Coupe, weerspiegelt. Het speciale 100th Anniversary-logo is een samensmelting van het huidige Mazda logo en het ronde logo van Toyo Kogyo, zoals de onderneming bij de oprichting in 1920 heette. Het ontwerp weerspiegelt de wens van de onderneming, overgenomen van zijn oprichter Jujiro Matsuda, om via engineering een zinvolle bijdrage aan de wereld te leveren.
Lees verder

Yukihiko Yaguchi stopt werkzaamheden
Yukihiko Yaguchi, een van de meest bekende Lexus-engineers is op 1 april met pensioen gegaan. In 2001 kwam Yaguchi (65) over van Toyota. Bij Lexus werd hij vooral bekend als de vader van de sportieve F-reeks. Yaguchi kan terugkijken op een dienstverband van maar liefst 43 jaar bij de Toyota Motor Corporation.
Lees verder