vrijdag 10 april 2020

Autozine: Mazda kijkt terug op RX-7

Mazda kijkt terug op RX-7
Rijplezier, lichtgewicht ontwerp en de rotatiemotor: drie elementen die Mazdas DNA bepalen en die het team van de autofabrikant in Hiroshima blijven fascineren. Er is echter een Mazda die zich van de rest onderscheidt door al deze elementen een nieuw lading te geven en het beeld van de compacte sportauto met rotatiemotor voor altijd vastlegt in de hoofden van autoliefhebbers in Europa en de rest van de wereld. Dat model is de Mazda RX-7. Gelanceerd in 1978 werd de eerste, in massaproductie geleverde sportauto van Mazda, de best verkochte auto met rotatiemotor in de geschiedenis.
Lees verder

Suzuki Swift Sport nu als Smart Hybrid
De Suzuki Swift Sport is vanaf nu standaard uitgerust met een 48V Smart Hybrid-aandrijflijn en is direct te bestellen vanaf 25.399 euro. Begin mei 2020 staat de vernieuwde Suzuki Swift Sport bij de Nederlandse Suzuki dealers. Bestellen kan per direct.
Lees verder

Mazda3 is World Car Design of 2020
De Mazda3 is gekozen tot World Car Design of the Year 2020, een aparte categorie bij de World Car Awards (WCA). Het is de tweede keer dat een Mazda deze titel pakt, na de MX-5 in 2016. De award vormt een bekroning van het honderdjarig bestaan van de onderneming dit jaar.
Lees verder

2020 World Car Awards voor Kia
Kia is de grote winnaar van de 2020 World Car Awards. De e-Soul werd verkozen tot World Urban Car en de Telluride ging er met de hoofdprijs vandoor, de titel World Car of the Year.De winnaars van de World Car Awards worden bepaald door een onafhankelijke internationale jury bestaande uit 86 autojournalisten uit 24 landen over de hele wereld.
Lees verder

Autotest: DS 3 Crossback e-Tense
Bij het nieuwe Franse merk quot;DS quot; draait alles om uiterlijk en schoonheid. Deze chique tak van Citro├źn gaat verder op het gebied van vormgeving en comfort waar het moederbedrijf ophoudt. Daar komt met de introductie van quot;e-Tense quot;-uitvoeringen nu een vorm van schoonheid bij: elektrische aandrijving.
Lees verder

Omzetdaling maakt pomphouders creatief
Net nu de benzineprijs lager staat dan sinds mensenheugenis, kunnen we er amper van profiteren. Door de kabinetsmaatregelen tegen het coronavirus zitten er veel minder mensen op de weg. Pomphouders zagen hun omzet dalen tot ruim 50%.
Lees verder

Toyota verkoopt 10 miljoenste RAV4
De Toyota RAV4 mag zich voortaan in het rijtje scharen van andere Toyota toppers die wereldwijd minimaal 10 miljoen keer zijn verkocht. De verkopen van Toyotas middelgrote SUV passeerden eind februari van dit jaar de grens van 10 miljoen. Hierbij gaat het om vijf generaties waarvan de eerste in 1994 op de markt kwam. De huidige, vijfde generatie krijgt nog dit jaar een nieuwe uitvoering, de RAV4 Plug-in Hybrid.
Lees verder