Doorgaan naar hoofdcontent

Autoliefhebbers, coronawoordenboek, business genereren, webteksten, nieuws en persberichten.

Bekijk online

Vernieuwde website van Van Ooijen Gouda is live!

De vernieuwde website van Van Ooijen Gouda is live! En het ziet er minstens zo strak uit als de perrons die ze (ver)bouwen en de wegen die ze aanleggen. Wil je weten wat ze allemaal doen en hoe ze dit op een mooie manier aanpakken? Je kunt het lezen in de webteksten die ik over hun diensten en dit bedrijf mocht schrijven. Lees verder

Kamervragen op basis van nieuws

Kamervragen zijn vaak gebaseerd op bronnen, volgens het journalistieke medium Pointer. Volgens hen zijn die bronnen vaak artikelen van nieuwsorganisaties. Zij zochten uit welke nieuwsbronnen de Tweede Kamer vaak aanhaalt om huidig beleid te bevragen. Dus wil je altijd al dat er over jouw onderwerp een Kamervraag wordt gesteld? Dan regel je dat dus met een goed geschreven persbericht.  

Actueel nieuws aan de hand van kunstwerken

Wil je het actuele nieuws eens volgen op een totaal andere manier? Het twitteraccount @rijksnu toont gebeurtenissen van nu met schilderijen van toen. 

Het woord van dit jaar. Iets met corona?

Het duurt nog even voordat Van Dale het woord van het jaar 2020 kiest, maar iets zegt me dat het met het coronavirus te maken zal hebben. Ton van den Boom van Taalbank heeft zelfs het Coronawoordenboek opgetuigd. Hierin staan nieuwe woorden waarmee je met Scrabble flink wat punten kunt scoren, zoals: anderhalvemetersamenleving. 

En dit wil ik ook nog met je delen

 • Persberichten!
  - Voor ouders die in verwachting zijn.
  - Voor ministers die een Corona-app willen.
  - Voor iedereen die supermarktaanbiedingen koopt.

 • In de volgende nieuwsbrief bespreek ik overigens de journalistieke komkommertijd die dit jaar ook anders dan anders zal zijn, of toch niet? Journalisten vertellen.

 • Ze houdt vol en maak nog steeds prachtig gestructureerde gebaren. Ik zeg: ook de handjes op elkaar voor Irma Sluis en mooi dat er erkenning is voor gebarentaal. En als je nog een keer wilt zien hoe ze hamsteren tolkt, klik hier.

 • Mocht jij je echt helemaal te pletter vervelen? Bekijk dan maar even dit filmpje. Of kom netwerken met een groep ondernemers om business te genereren. 

 • Vragen, opmerkingen, tips of suggesties? Heb je zelf nog bijzondere marketingacties of communicatie gezien? Het is allemaal welkom! Dankjewel!

Met vriendelijke groet,
Henk-Jan de Meer

U hebt zich aangemeld op mijn website voor deze nieuwsbrief. Geen interesse meer? Klik op: 

Afmelden