Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: '15 procent ziet af van aanschaf auto door corona'

'15 procent ziet af van aanschaf auto door corona'
De coronacrisis zorgt voor een enorme afname van de autoverkopen. Dat heeft uiteraard grotendeels met de lockdown te maken, maar het lijkt erop dat het ook op de langere termijn voor een krimp gaat zorgen. In Nederland lijkt een deel van de potentiële klanten voorlopig af te haken.
Lees verder

Alfa Romeo Sprint 1.7 QV vs. Volkswagen Scirocco GTX 16V - Classics Dubbeltest
Voorwielaangedreven hatchbacks uit de jaren zeventig vormden de basis voor twee coupés die het tot aan het eind van de jaren tachtig zouden volhouden. De Alfa Romeo Sprint bleef in productie tot in 1989. In dat jaar verdween in Nederland de VW Scirocco II uit de prijslijst, al ging de fabricage nog door tot in 1992. Twee coupés met een lange adem treffen elkaar opnieuw.
Lees verder

Fabrieken van PSA, Ford en Dacia gaan weer draaien
Diverse autofabrikanten pakken inmiddels de tijdelijk stilgelegde productie weer op in de Europese fabrieken. Zo ook PSA, Ford en Dacia.
Lees verder

'Productieversie BMW Vision M Next afgeblazen'
De BMW Vision M Next zal niet leiden tot een productieversie, zo lijkt het. BMW heeft naar verluidt een streep gezet door de auto. Wat we daardoor mislopen, blijft nog een beetje moeilijk te zeggen.
Lees verder

Britse autoverkoop in april vrijwel compleet ingestort
De verkoop van nieuwe auto's in het Verenigd Koninkrijk is vorige maand naar het laagste punt sinds vlak na de Tweede Wereldoorlog gegaan. De coronacrisis en de daarbij horende maatregelen zijn uiteraard de oorzaak.
Lees verder