Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: Back to basics: Suzuki Ignis (2020)

Back to basics: Suzuki Ignis (2020)
Suzuki heeft zijn gamma flink uitgedund door de Baleno en Celerio uit te zwaaien. De Ignis eist echter nog met gepaste trots zijn plek in de showroom op. De compacte hipster is laatst zelfs gefacelift. Tijd voor een nadere kennismaking.
Lees verder

De Vluchtstrook: de eerste hybride
Hybrides: de één vindt het de ultieme oplossing, voor de ander is het een tussenoplossing die de nadelen van auto's op brandstof en EV's in zich combineren. Het was zonder twijfel de Toyota Prius die het succes van hybrides heeft aangejaagd, maar de Prius was niet de eerste hybride. Die verscheen zo'n 100 jaar eerder.
Lees verder

Luchtweerstand - Cornelis Schetst
Hoe sneller we rijden hoe meer de lucht begint tegen te werken. Logisch. Alleen betekent een verdubbeling van de snelheid niet dat de luchtweerstand dan twee maal zo groot wordt. Nee, de luchtweerstand neemt exponentieel toe. En het vermogen om de lucht te doorklieven neemt zelfs met nog een factor toe, dit is snelheid tot de derde macht. Het is de fabrikanten er dan ook veel aangelegen de andere variabelen zo laag mogelijk te houden om verbruik en CO2-uitstoot binnen de perken te houden. Dat ...
Lees verder

Nieuwe maximumsnelheid gemiddeld netjes gevolgd
Het lijkt erop dat we ons prima aan de nieuwe maximumsnelheid houden. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde snelheid, zelfs nu het rustig op de weg is, maar iets boven de toegestane snelheid ligt.
Lees verder

Prijzen Mercedes-AMG GLE 63 en GLE 63 Coupé
De al niet malse AMG 53-modellen zijn momenteel de toppers van zowel de GLE als de GLE Coupé, maar daar spoedig nemen de heftige AMG 63-smaken de rol over als absoluut klapstuk van die SUV-familie. AutoWeek kan exclusief de Nederlandse prijzen van die uiterst potente AMG-versies melden.
Lees verder