woensdag 6 mei 2020

Autoweek: Chevrolet Bolt krijgt cross-over broer

Chevrolet Bolt krijgt cross-over broer
De Opel Ampera-e is net als de Astra en de Insignia een van de laatste overblijfselen van het Opel zoals dat onder de vleugels van General Motors opereerde. Hoewel de elektrische Ampera-e in ons land geen lange carrière meer lijkt beschoren, moet de daar Bolt heten EV er in de Verenigde Staten nog even tegenaan. De Bolt lijkt zelfs versterking te krijgen van een technisch nagenoeg identiek broertje.
Lees verder

30 jaar AutoWeek: dit was nummer 19 in 1990
In deze bijzondere en toch wel ongezellige tijd is het des te leuker om wat nostalgie op te halen. Vanaf vandaag ligt AutoWeek 19 in de winkel met onder andere de eerste vergelijkende test tussen de nieuwe Kuga PHEV en de Outlander PHEV en neemt de Peugeot 2008 het op tegen de Captur en 500X. Maar wat stond er precies dertig jaar geleden in AutoWeek 19?
Lees verder

Ook Duitse autoverkoop sterk in de min
Het Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) meldt dat de Duitse autoverkoop in april fors lager is uitgevallen. De wagenwijd openstaande deur wordt ingevuld met interessante cijfers.
Lees verder

Videoflashback: Mercedes AMG GTR vs. Porsche 911 R - Dubbeltest
Mercedes presenteerde in 2016 de AMG GT R. Deze ultieme uitvoering heeft 585 in plaats van 510 pk en het koppel groeide met 50 Nm naar 700 Nm. Roy testte hem tegen de legendarische Porsche 911 R.
Lees verder

Voor het eerst meer pick-ups dan auto's verkocht in VS
Terwijl record na record sneuvelt vanwege de gevolgen van de coronacrisis, is er in de Verenigde Staten weer een heel bijzonder historisch feit. Daar werden in april voor het eerst in de geschiedenis meer pick-ups dan reguliere auto's verkocht.
Lees verder