Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: De Vluchtstrook: alledaagse modellen van Giorgetto Giugiaro

De Vluchtstrook: alledaagse modellen van Giorgetto Giugiaro
Auto-ontwerper Giorgetto Giugiaro (1938) heeft menig iconische model op zijn naam staan. Als een van 's werelds bekendste ontwerpers tekende hij bijvoorbeeld de DeLorean DMC-12 en verschillende Maserati's uit de jaren '70. Maar Giugiaro is niet alleen verantwoordelijke voor het exclusieve spul, want ook menig volksheld is door de Italiaan op papier gezet. Een overzicht!
Lees verder

CVT – Cornelis schetst
Het rottige karakter van de verbrandingsmotor brengt met zich mee dat er met een reeks verschillende overbrengingen gewerkt moet worden om hem in z'n meest optimale werkgebied te houden. Hoe meer overbrengingen hoe mooier. Met een CVT kun je traploos én oneindig tussen die verzetten variëren. Hoe zit dat?
Lees verder

Autoverhuurder Hertz vraagt faillissement aan in Noord-Amerika
Hertz, een van de grootste autoverhuurders ter wereld, heeft zaterdag faillissement aangevraagd in de Verenigde Staten en Canada, schrijft het bedrijf in een persbericht. De autoverhuurder kampte al lange tijd met hoge schulden en de coronacrisis heeft vervolgens het laatste zetje gegeven.
Lees verder

'Topman Mercedes-AMG naar Aston Martin'
De topman van Aston Martin, Andy Palmer, treedt terug en wordt vervangen door Tobias Moers. Dat is nu nog de topman van Mercedes-AMG.
Lees verder

Maserati laat MC20 weer zien
Maserati bewijst de kunst van het zogenoemde 'teasen' tot in de puntjes te beheersen. De fabrikant laat immers voor de zoveelste keer een weinig onthullende afbeeling zien van de op stapel staande nieuwkomer van het merk.
Lees verder